Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Somálec, který útočil mačetou, dva lidi zabil, jednomu usekl ruku, byl seznán psychicky nemocným

V posledních letech snad nenajdete vraždícího obohacovače, který by skončil v Německu ve vězení. Jde spíš o výjimečné případy. A pokud je při útoku slyšet ono obligátní „Allahu akbar“ a mrtvých je hned několik, pak je již prakticky jisté, že daný jedinec ve vězení neskončí. Je to plivanec do tváře všem příbuzným ze strany justice, […]
Menej ako 1 min. min.

V posledních letech snad nenajdete vraždícího obohacovače, který by skončil v Německu ve vězení. Jde spíš o výjimečné případy. A pokud je při útoku slyšet ono obligátní „Allahu akbar“ a mrtvých je hned několik, pak je již prakticky jisté, že daný jedinec ve vězení neskončí.

Je to plivanec do tváře všem příbuzným ze strany justice, zároveň mají všichni muslimští vrazi jistotu, že se tvrdého trestu bát nemusí.

O případu, při kterém útočil Somálec mačetou na náhodné oběti, přičemž dvě zabil, jednu zranil a jednomu mladému muži usekl ruku, jste si zde již mohli přečíst.

Záhy byl dopaden a soud ho nyní poslal na psychiatrii – a to přesto, že Somálec neustále opakoval, že není blázen.

Šestadvacetiletý Somálec Liban M. byl obviněn ze dvou vražd. Loni v říjnu prý žadatel o azyl doslova zmasakroval mačetou dva řemeslníky na cestě do práce – jeho obětem bylo 20 a 35 let – a křičel „Alláhu Akbar.“ Vážně zranil třetí osobu.

Somálská bestie zmrzačila jednu ze svých obětí useknutím ruky. Uříznuté pravé předloktí jedné z obětí hodil na balkón své bývalé přítelkyně.

Obohacovač uvedl důvod svého krvavého činu: „Z hněvu na německé muže.“ Jeho přítelkyně ho opustila jen krátce před brutální dvojnásobnou vraždou.

Psychiatrický expert však prohlásil – zázrak zázraků – že Somálec je příčetný. Jen kvůli tomu byla proti němu vznesena obvinění z vraždy a soudem akceptována.

První velký trestní senát u zemského soudu ve Frankenthalu v Porýní-Falcku však viděl věci jinak. Tamní soudce uznal žadatele o azyl nevinným a zprostil ho obžaloby z vraždy. Liban M. trpěl v době činu akutní paranoidní schizofrenií, poznamenala soudkyně.

Místo toho nařídila, aby byl Somálský mačetář umístěn do psychiatrické léčebny na náklady daňových poplatníků. Jediné zdůvodnění skandálního verdiktu: „Zproštění obžaloby, jakkoli bolestivé, bylo nevyhnutelné. Obžalovaný nebyl v době činu schopen se ovládat.“

Příbuzní dvou zavražděných řemeslníků a třetí oběti, která byla těžce zraněna, měli od rozsudku velká očekávání a – jako bezpočet dalších před nimi – byli hořce zklamáni zvrácenou německou judikaturou.

V případě přísného rozsudku by se oběti mohly lépe vyrovnat se ztrátou syna, bratra a manžela. Na začátku procesu otec jedné oběti řekl, že doufá v přísný trest: „Doživotní vězení s preventivní detencí.“

Podle SWR Somálec žádající o ochranu v soudní síni oznámil, že podá odvolání. Prostřednictvím svého tlumočníka vysvětlil, že do psychiatrické léčebny půjde „jen přes jeho mrtvolu.“

Podle soudu nyní podal odvolání ke Spolkovému soudnímu dvoru. Útočník během procesu několikrát řekl, že není blázen. Chce prý zůstat ve vězení a odpykat si tam trest a pak být deportován do své domovské země Somálska.

Skandální verdikt ještě není pravomocný, ale je třeba se nyní ptát, proč je tolik zahraničních zločinců německými soudci prohlášeno za duševně nezpůsobilé – a tedy nevinné.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 5 Průměrně: 5]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie