Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Tlupa vetřelců ubila k mladíka k smrti údajně především proto, že měl na krku křížek

Již asi před týdnem jste si zde mohli přečíst o útoku, při kterém napadla tlupa pravděpodobně muslimů dva mladíky. Oba byli brutálně zbiti, jeden byl ubit k smrti, druhý měl lehká zranění. Postupně vychází najevo další okolnosti útoku, jehož obětí byl mladík řecko-polského původu, avšak žijící v Německu. Pachatelé si celý čin natáčeli a oběť […]
Menej ako 1 min. min.

Již asi před týdnem jste si zde mohli přečíst o útoku, při kterém napadla tlupa pravděpodobně muslimů dva mladíky. Oba byli brutálně zbiti, jeden byl ubit k smrti, druhý měl lehká zranění.

Postupně vychází najevo další okolnosti útoku, jehož obětí byl mladík řecko-polského původu, avšak žijící v Německu. Pachatelé si celý čin natáčeli a oběť útoku byla údajně ubita především kvůli tomu, že měla na krku křížek.

20letý Němec řecko-polského původu Phillipos Tsanis zemřel v německé nemocnici po brutálním útoku skupiny mladíků, což vyvolalo pobouření a strach v místní komunitě. Příbuzní se domnívají, že útok byl motivován náboženskou nenávistí, a tvrdí, že i další podobné incidenty byly namířeny proti křesťanům v této oblasti.

Slavnostní večer skončil tragédií, když 20letý Phillipos Tsanis, řecko-polsko-německého původu, přišel o život po násilné hádce se skupinou mladíků v německém Mindenu.

Brutální útok vyvolal v komunitě šok a příbuzní mají podezření, že jde o zločin z nenávisti motivovaný náboženskými předsudky.

Tsanis se v časných ranních hodinách vracel s kamarádem domů z promoce, když byli konfrontováni skupinou přibližně deseti osob.

Podle otce oběti, který hovořil s MEGA news, konfrontace rychle eskalovala, přičemž útočníci si vybrali Tsanise navzdory prosbám mladých mužů, aby je nechali na pokoji.

„Ubili ho k smrti,“ řekl truchlící otec novinářům, „všech 10 lidí ho kopalo do hlavy.“

Svědci vyprávějí o děsivé scéně, kdy i poté, co Tsanis ztratil vědomí, jeden z útočníků pokračoval v brutálních úderech do hlavy a těla. Tsanis byl převezen do nemocnice s vážnými zraněními hlavy, byl připojen na podporu životních funkcí, ale v pondělí svým zraněním tragicky podlehl.

K úzkosti rodiny přispívá i to, že se na internetu objevila fotografie Tsanise hospitalizovaného s viditelnými zraněními. Tsanisova matka v rozhovoru pro Alpha News vyjádřila svůj hluboký zármutek:

„Doktoři udělali vše, co bylo v jejich silách, aby našeho syna zachránili. Všichni se modlili, aby se uzdravil, ale nakonec měl Bůh jiné plány.“

Zatímco motiv útoku zůstává předmětem vyšetřování, příbuzní, kteří hovořili s Alpha news, tvrdí, že útočníci útok natáčeli a konkrétně se zaměřili na Tsanise a jeho přítele za to, že nosili kříže.

hlavní pachatel je ze Sýrie

„Nejznepokojivějším aspektem je, že útok nahráli a chlubí se tím,“ uvedl příbuzný a dodal, že tento incident odráží další znepokojivé události v této oblasti, které se zaměřují na jednotlivce, kteří jsou vnímáni jako křesťané, včetně nedávné smrti 26letého muže a policisty.

Podle zpráv deníků BILD a Focus je hlavním podezřelým, který je nyní ve vazbě, 18letý Syřan, který žije v azylovém domě v Bad Oeynhausenu.

Místním úřadům je znám pro předchozí majetkové delikty. Státní zastupitelství v Bielefeldu v současné době případ vyšetřuje jako zabití ve spojení s těžkým ublížením na zdraví.

Policejní zpráva, kterou získal WELT, poskytuje mrazivou rekonstrukci útoku. Po odchodu z maturitního večírku se Tsanis a jeho dva kamarádi setkali se skupinou mladíků.

Zatímco původní příčina „sporu“ zůstává nejasná, hlavní podezřelý údajně zaútočil na Tsanise a srazil ho na zem. Mladík už při nárazu utrpěl smrtelná zranění hlavy.

Společníci podezřelého se údajně pokusili zasáhnout, ale neúspěšně. Útočník přestal s násilným útokem až po četných ranách a následně se obrátil proti Tsanisovu 19letému příteli, který utrpěl lehká zranění.

Otec oběti, Dimitris Tsanis, se podělil o svůj zármutek s deníkem BILD a uvedl: „Chtěl si jen užít maturitní večírek se svou sestrou a přáteli. Jeho život teprve začínal. Násilí musí skončit. To se může stát dítěti kohokoli a žádný rodič by neměl utrpět tak zničující ztrátu.“

Vzhledem k tomu, že vyšetřování pokračuje, policie vyzývá každého, kdo má informace, aby se přihlásil. Zvláště se snaží identifikovat zbývající jedince přítomné během útoku, popisované jako „muži jižanského původu, přibližně 19-20 let staří, někteří měli na sobě teplákové soupravy Adidas.“

Případ má ještě alarmující dohru v podobě německém ministryně vnitra Faserové, která se snažila násilného Syřana omlouvat s tím, že on vlastně za nic nemůže, protože žije i s rodiči už roky v azylové ubytovně a neměl tak šanci se integrovat.

K případu prohlásila:

„Dnes je velmi špatný den, kdy musíme diskutovat o vraždě teenagera. Pachatelem je uprchlík, který žije v ubytovně pro uprchlíky již osm let a nezná nic jiného. A myslím si, že o této formě neúspěšné sociální integrace je potřeba mnohem více hovořit.“

Půjde o dalšího adepta na „psychickou nemoc?“

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 3 Průměrně: 5]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie