Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Německo: Útočník, který pobodal tři lidi ve fan zóně při utkání s Tureckem, byl Syřan

Nyní se konečně objevily přesnější informace o útoku, k němuž zprvu nebyly žádné indicie. Je tedy poněkud jasnější, proč se policie snažila identitu útočníka zprvu tajit. Šlo totiž o dalšího hosta stávající vlády (nebo možná ještě Merkelové), který se jen projevil v jejich kultuře obvyklým způsobem. Je také známa identita pobodaných. Jde o dva Turky […]
Menej ako 1 min. min.

Nyní se konečně objevily přesnější informace o útoku, k němuž zprvu nebyly žádné indicie. Je tedy poněkud jasnější, proč se policie snažila identitu útočníka zprvu tajit. Šlo totiž o dalšího hosta stávající vlády (nebo možná ještě Merkelové), který se jen projevil v jejich kultuře obvyklým způsobem.

Je také známa identita pobodaných. Jde o dva Turky a Němce, nicméně onen mladý Němec by mohl být také Turek, jen narozený v Německu. O motivu útoku se zatím nic neví.

V krátké době jde o útok již druhého Syřana. O pár dní dřív jiný Syřan ubodal mladého Němce v parku – zde šlo o náhodnou oběť, když tlupa asi 10 vetřelců napadla dva mladé Němce.

Muž, který pobodal tři návštěvníky fanouškovského festivalu na stuttgartském náměstí Schloßplatz, přičemž někteří z nich byli kriticky zraněni, je pětadvacetiletý Syřan. Oznámila to policie. Původně se uvádělo, že během přenosu zápasu mezi Českou republikou a Tureckem byl zatčen Turek.

Po útoku vypukla ve fanouškovské zóně panika. Mnozí se s hlasitým křikem vrhli k východu.

Oběťmi žadatele o azyl jsou dva Turci ve věku 38 a 60 let a 19letý Němec. Všichni tři jsou v nemocnici. Lékařům se nyní podařilo stabilizovat stav kriticky zraněného osmatřicetiletého muže. Motiv je stále nejasný.

Tisíce fotbalových fanoušků, převážně tureckého původu, se ve středu shromáždily na fanouškovské zóně, aby sledovaly zápas z hamburského Volksparkstadionu. Nyní je bezpečnostní koncept kritizován.

Nože byly zakázány a bezpečnostní složky kontrolovaly návštěvníky u vchodu, ale asi ne příliš dobře. Nyní je jasné, že takovým útokům nelze zabránit.

Starosta Stuttgartu Frank Nopper (CDU) oznámil, že znovu přezkoumá bezpečnostní opatření společně s policií až do sobotního zápasu prvního kola 16. kola.

Navzdory útoku bude ve čtvrtek večer otevřena také fanzóna ve Stuttgartu, i když se blíží první den bez zápasů na mistrovství Evropy. Místo fotbalu se budou konat vystoupení různých hudebních skupin.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 1 Průměrně: 5]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie