Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemecký policajt napokon brutálny útok nožom neprežil. Jeho pamiatku si uctilo aj viacero kolegov

Policajta niekoľkokrát bodol do hlavy a krku 25-ročný imigrant z Afganistanu.
Menej ako 1 min. min.

3.6.2024 (SITA.sk) – Dvadsaťdeväťročný nemecký policajt zomrel na následky zranení, ktoré utrpel počas piatkového útoku nožom na námestí v Mannheime. Incident, ktorý sa udial na „protiislamskom“ podujatí, si vyžiadal ďalších päť zranených.

Rozsiahlym zraneniam podľahol

Policajta niekoľkokrát bodol do hlavy a krku 25-ročný imigrant z Afganistanu. Podrobil sa operácii a uviedli ho do umelého spánku, ale v nedeľu napokon zraneniam podľahol.

Kancelár Olaf Scholz na platforme X napísal, že je „hlboko zarmútený“ a že policajtova „snaha o zaistenie bezpečnosti si zaslúži najvyššie uznanie“. Nemecký súd nariadil zadržanie páchateľa, ktorého polícia postrelila a zranila, pričom podľa úradov bol hospitalizovaný a nie je v stave, aby mohol byť vypočúvaný.

Podozrivý má dve deti

Nezverejnili jeho občianstvo alebo imigračný status, ani to, ako sa dostal do Nemecka. Vo vyhlásení polície a prokuratúry sa uvádza, že podozrivý žije v Nemecku od roku 2014, je ženatý a má dve deti.

888 🇩🇪 Lassen wir diesen mutigen Beamten noch einmal um die Welt gehen und setzen wir den Politikern damit ein endgültiges Stoppschild, für ihr Komplettversagen
Polizisten trauern auf dem Mannheimer Marktplatz um ihren Kollegen

Unglaublich: In #Mannheim wird inzwischen FÜR den… pic.twitter.com/ImBNVwYMXP

— Daniel Gugger (@daniel_gugger) June 3, 2024
 Jeho byt v meste Heppenheim prehľadali v piatok večer a polícia našla digitálne zariadenia, ktorých obsah skúmajú. Úrady dosiaľ neposkytli žiadne informácie o motíve piatkového útoku.

Viac k témam: Mannheim, Nemecký kancelár, Útok nožom
Zdroj: SITA.sk – Nemecký policajt napokon brutálny útok nožom neprežil. Jeho pamiatku si uctilo aj viacero kolegov © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie