Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemôžete vyčistiť indukčnú varnú dosku? Tieto jednoduché a lacné spôsoby sú mega účinné

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/czitrox). Mohlo by sa zdať, že indukčná varná doska sa ľahko čistí, ale nie vždy. Niekedy sa niečo pripáli a inokedy nie je čas na umývanie. Potom nastáva problém, ako ju vyčistiť bez toho, aby sa poškodila. Na to však máme niekoľko riešení. Ktoré to sú? Presvedčte sa sami. […]
Menej ako 1 min. min.

2.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/czitrox).

Mohlo by sa zdať, že indukčná varná doska sa ľahko čistí, ale nie vždy. Niekedy sa niečo pripáli a inokedy nie je čas na umývanie. Potom nastáva problém, ako ju vyčistiť bez toho, aby sa poškodila. Na to však máme niekoľko riešení. Ktoré to sú? Presvedčte sa sami.

Mohlo by sa zdať, že indukčná varná doska sa ľahko čistí, ale nie vždy. Niekedy sa niečo pripáli a inokedy nie je čas na umývanie.
Foto: shutterstock/czitrox

V mnohých domoch a bytoch je indukčná varná doska jedným z prvkov kuchyne a nie je sa čomu čudovať. Je pohodlná na používanie a ľahko sa čistí. Alebo aspoň teoreticky, pretože bohužiaľ nie vždy sa každá nečistota odstráni bez námahy. Čo teda môžete urobiť, aby sa vaša indukčná varná doska opäť leskla bez toho, aby ste ju poškriabali? Na rozdiel od zdania je toho pomerne veľa. Neveríte tomu? Potom určite vyskúšajte naše tipy na čistenie indukčnej varnej dosky.

Ako čistiť indukčnú varnú dosku? Spôsoby, ako sa vysporiadať s vážnejším znečistením

Hoci má indukčná varná doska mechanizmus, ktorý minimalizuje riziko pripálenia čohokoľvek, nie úplne. Preto si niekedy spotrebič vyžaduje vážnejšie čistenie ako len ľahké utretie mäkkou handričkou.

A ako na to? Existujú tri osvedčené spôsoby:

Voda a ocot – ocot je skvelým riešením na mastné škvrny, pretože veľmi dobre odmasťuje, a ako ho použiť? Pripravte si odvar zmiešaním rovnakého množstva octu a vody, napríklad po jednom pohári, namočte doň handričku a vyčistite varnú dosku. Majte na pamäti, že v prípade potreby môžete zvýšiť množstvo octu a znížiť množstvo vody, aby ste získali silnejší čistiaci prostriedok;

sóda bikarbóna – táto látka pomôže v boji proti zaschnutej špine. Ako na to. Posypte varnú dosku jedlou sódou, potom povrch navlhčite vodou, napr. tak, že naň položíte mokrú handričku, a nechajte pôsobiť štvrť hodiny. Po uplynutí tejto doby spotrebič umyte;

Špeciálne vybavenie – na najhoršie a najodolnejšie nečistoty sa oplatí mať po ruke správne vybavenie, a aké to je? Parný čistič, ktorý nasaje a zmäkčí zaschnuté škvrny, a špeciálna škrabka na indukčné varné dosky (a žiadna iná, pretože by ste poškodili povrch spotrebiča). Len nezabudnite, že škrabka je určená len na núdzové čistenie a buďte naozaj opatrní, pretože aj ňou môžete spotrebič poškodiť, hoci len omylom.

Hoci má indukčná varná doska mechanizmus, ktorý minimalizuje riziko pripálenia čohokoľvek, nie úplne.
Foto: Shutterstock/Maksim Lobanov

Ako čistiť indukčnú varnú dosku? Základné pravidlá, ktoré treba mať vždy na pamäti

Čistenie indukčnej varnej dosky nie je až také zložité, ale je potrebné pamätať na niekoľko vecí. Ktoré? Tu sú hlavné pravidlá čistenia indukčnej varnej dosky:

vždy vypnite sporák, počkajte, kým úplne vychladne, a odstráňte z neho všetky pokrmy,

vždy to urobte mäkkou handričkou, napr. z mikrovlákna, mäkkou špongiou alebo navlhčenými papierovými utierkami,

čistite ho systematicky a najlepšie po každom použití,

môžete použiť prostriedok na umývanie riadu, ale potom ho umyte handričkou navlhčenou vo vode a dobre ho utrite,

nezabudnite indukčnú varnú dosku po umytí vyleštiť, aby sa krásne leskla.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čistenie panvice zospodu sa zaobíde bez drhnutia. Nečistoty sa rýchlo odstránia

Ako čistiť indukčnú varnú dosku, aby ste ju nepoškriabali? Natrite kefou túto pastu a nechajte pôsobiť 30 minút

The post Nemôžete vyčistiť indukčnú varnú dosku? Tieto jednoduché a lacné spôsoby sú mega účinné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie