Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nemusíte kupovať žiadnu chémiu. Vyberte toto z koša a vodný kameň zmizne hneď

Zaujíma vás, ako účinne odstrániť vodný kameň z kanvice? Mnohí z nás sa obávajú používať agresívne chemikálie a tradičné metódy nie vždy prinášajú požadované výsledky. Väčšina z vás už pravdepodobne viackrát vyskúšala rôzne domáce metódy odstraňovania vodného kameňa, napríklad pomocou octu. Ak však hľadáte niečo iné, tu je niekoľko účinných patentov na odstránenie vodného kameňa […]
Menej ako 1 min. min.

Zaujíma vás, ako účinne odstrániť vodný kameň z kanvice? Mnohí z nás sa obávajú používať agresívne chemikálie a tradičné metódy nie vždy prinášajú požadované výsledky. Väčšina z vás už pravdepodobne viackrát vyskúšala rôzne domáce metódy odstraňovania vodného kameňa, napríklad pomocou octu. Ak však hľadáte niečo iné, tu je niekoľko účinných patentov na odstránenie vodného kameňa z kanvice.

Nepríjemný vodný kameň, ktorý sa vytrvalo usadzuje na stenách našich kanvíc, je výsledkom tvrdej vody. Bohužiaľ, práve takáto voda tečie v kohútikoch väčšiny poľských domácností. Keď varíme vodu v kanvici, ktorá je zanesená vodným kameňom, mení sa nielen jej chuť, ale aj farba a vlastnosti.

Treba však poznamenať, že tento vodný kameň, hoci je nepríjemný, neohrozuje naše zdravie. Usadeniny, ktoré pozorujeme, sú jednoducho zlúčeniny vápnika a iné minerály, ktoré sa prirodzene vyskytujú vo vode. Kanvicu stačí odvápniť štyrikrát ročne, avšak v prípade vody s vysokou tvrdosťou by sa mal sediment v prípade potreby odstraňovať častejšie. Ako? Nižšie nájdete najlepšie patenty.

Ako odvápniť kanvicu? Čo iné ako ocot?

Žieravé kvapaliny a ocot sú mimo? Nebojte sa, to nie sú jediné prostriedky, ktoré vám pomôžu vysporiadať sa s nepríjemným vodným kameňom usadeným na stenách a dne kanvice. Jeden patent sa používa už celé generácie a bol známy najmä medzi našimi babičkami, ktoré používali tradičné kanvice. Pri tejto príležitosti využijete výrobok, ktorý často končí v odpadkovom koši. Hovoríme o zemiakových šupkách.

Princíp je jednoduchý: šupky vložte do kanvice a uvarte ich vo vode. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov môžete tento postup zopakovať 2-3 krát, pričom dbajte na to, aby ste zakaždým uvarili novú dávku šupiek. Ideálny pomer šupiek a vody je 1:10. Nakoniec kanvicu vypláchnite studenou vodou a trikrát v nej prevarte čerstvú vodu, aby sa jej vnútro dôkladne vyčistilo. Pred začatím sa uistite, že ste šupky dôkladne umyli od zeminy a iných nečistôt.

Ako odvápniť kanvicu pomocou domácich metód?

Zemiakové šupky vás nelákajú? Môžete vyskúšať iné riešenia, domáce a prírodné. Jedným z najobľúbenejších je použitie kolového nápoja. V jeho zložení nájdete kyselinu citrónovú, kyselinu uhličitú a kyselinu ortofosforečnú. Tá sa okrem iného používa na odvápňovanie armatúr vo vykurovacom priemysle, ako aj na výrobu hnojív. Kyselina uhličitá sa zasa dobre hodí na čistenie toaliet alebo odstraňovanie mastných škvŕn z oblečenia či príjazdových ciest.

Sýtená kola si teda bez problémov poradí s vodným kameňom. Zmiešajte jeden pohár nápoja s malým množstvom vody a potom ho prevarte v rýchlovarnej kanvici. Zmes nechajte pôsobiť 30 minút, potom kanvicu dôkladne vypláchnite a dvakrát až trikrát v nej prevarte čerstvú vodu. Na záver treba spomenúť aj kyselinu citrónovú, ktorá rovnako dobre odstraňuje vodný kameň. Obsah vrecúška kyseliny citrónovej (približne 50 g) nasypte do kanvice a pridajte tri šálky vody. Zmes priveďte do varu a nechajte niekoľko hodín (najlepšie aspoň tri hodiny) odstáť. Po uplynutí tejto doby kanvicu dôkladne vypláchnite a niekoľkokrát v nej prevarte čerstvú vodu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie