Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Neodolateľný jahodovo bazový cheesecake

Jahodovo bazový cheesecake predstavuje oslnivú kombináciu, ktorá spája tradičnú lahodnosť s nádychom letnej sviežosti. Tento dezert je viac než len sladkou pochúťkou; je to symfónia chutí, kde sa každé sústo stáva zážitkom. Jahody a baza, každá s vlastným jedinečným profilom, sa spájajú, aby vytvorili nezameniteľný dezert, ktorý oslavuje sezónnu krásu a gastronomickú rafinovanosť. Cheesecake, všeobecne […]
Menej ako 1 min. min.

Jahodovo bazový cheesecake predstavuje oslnivú kombináciu, ktorá spája tradičnú lahodnosť s nádychom letnej sviežosti. Tento dezert je viac než len sladkou pochúťkou; je to symfónia chutí, kde sa každé sústo stáva zážitkom. Jahody a baza, každá s vlastným jedinečným profilom, sa spájajú, aby vytvorili nezameniteľný dezert, ktorý oslavuje sezónnu krásu a gastronomickú rafinovanosť.

Cheesecake, všeobecne obľúbený pre svoju krémovú textúru a bohatú chuť, získava vďaka pridaniu bazového sirupu a citrónovej šťavy nový rozmer. Bazový sirup, ktorý sa vyznačuje jemnou kvetinovou arómou, dodáva každému sústu nežnú sladkosť, ktorá perfektne dopĺňa výraznejšiu kyslosť a sviežosť citrónu. Jahody, symbol leta, pridávajú nielen vizuálny kontrast, ale svojou prirodzenou šťavnatosťou a sladkosťou zvýrazňujú komplexnosť chutí, ktoré tento cheesecake ponúka.

Tento recept nie je len o vytvorení dezertu; je to pozvanie do sveta kuchynského umenia, kde sa zručnosti a kreativita stretávajú s láskou k dobrému jedlu. Pripraviť jahodovo bazový cheesecake znamená vložiť čas a starostlivosť do každého detailu, od dokonale hladkého krémového syra až po precízne ozdobený vrch šľahačkou, čerstvými jahodami a citrónovou kôrou.

Vhodný na akúkoľvek príležitosť, od rodinných osláv po elegantné večierky, tento cheesecake je istotou, že zaujme a poteší každého hosťa. Je to dezert, ktorý nezabudne upútať, a zostane v pamäti ako ukážka kulinárskeho majstrovstva.

Recept jahodovo bazový cheesecake

Ingrediencie

Korpus

300 g maslových sušienok

150 g rozpusteného masla

Náplň

600 g plnotučného krémového syra

75 g práškového cukru

300 ml šľahačkovej smotany

Šťava z 1/2 citróna

100 ml bazového sirupu

Dekorácia

150 ml šľahačkovej smotany

2 PL práškového cukru

Citrónová kôra

Čerstvé jahody, nakrájané na plátky

Postup

Rozdrvte sušienky na jemný prášok (pomocou mixéra alebo ručne vreckom a valčekom). Zmiešajte drvené sušienky s rozpusteným maslom až kým nie je zmes homogénna. Túto zmes vysypte na dno formy na pečenie a chlaďte v chladničke, kým pripravujete náplň.

V miske zmiešajte krémový syr a práškový cukor dohladka. Pridajte šťavu z citróna a bazový sirup, dobre premiešajte. V inej mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu a potom ju jemne vmiešajte do zmesi syra. Náplň vylejte na pripravený sušienkový základ a vyhlaďte. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

Pred podávaním vyšľahajte šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom do tuha. Na cheesecake nanesiete šľahačku, ozdobte čerstvými jahodami a posypte citrónovou kôrou.

Jahodovo bazový cheesecake otázky a odpovede

Čo je bazový sirup a kde ho môžem zohnať?

Bazový sirup je sladký koncentrovaný roztok vyrobený z kvetov čiernej bazy. Má jemnú kvetinovú chuť a je obľúbený v rôznych dezertoch a nápojoch. Kúpiť ho môžete v lepšie zásobených supermarketoch alebo zdravých potravinách, prípadne si ho môžete pripraviť doma maceráciou čerstvých kvetov bazy v cukrovom roztoku.

Môžem v recepte nahradiť plnotučný krémový syr za nízkotučný?

Áno, nízkotučný krémový syr môžete použiť, ale môže to ovplyvniť konzistenciu a chuť cheesecake. Plnotučné verzie sú zvyčajne krémovejšie a bohatšie na chuť.

Ako dlho musí cheesecake stuhnúť v chladničke?

Cheesecake by mal v chladničke stuhnúť aspoň 4 hodiny, ale pre najlepšie výsledky je odporúčané nechať ho stuhnúť cez noc. To zabezpečí, že cheesecake bude pevnejší a ľahšie sa bude krájať.

Ako dlho môže cheesecake vydržať v chladničke?

Cheesecake by mal byť spotrebovaný do 3 dní od prípravy. Uchovávajte ho v chladničke v uzavretej nádobe, aby si udržal čerstvosť a aby neabsorboval pachy z ostatných potravín.

Môžem cheesecake zamraziť?

Áno, cheesecake môžete zamraziť bez vrchnej vrstvy a dekorácií. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a potom do vzduchotesnej nádoby. Môže byť zamrazený až 3 mesiace. Pred podávaním ho nechajte rozmraziť v chladničke.

Ako môžem zabezpečiť, že cheesecake nebude príliš sladký?

Môžete upraviť množstvo cukru v recepte podľa svojej chuti. Ďalej, citrónová šťava pridaná do náplne pomáha vyvážiť sladkosť s príjemnou kyslosťou.

Ako môžem zabezpečiť, že cheesecake bude mať hladký vrch?

Pred pridaním náplne do formy sa uistite, že forma je dokonale čistá a hladká. Po naliatí náplne použite stierku alebo veľkú lyžicu na vyhladenie povrchu.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Neodolateľný jahodovo bazový cheesecake je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie