Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nepokoje okolo Izraela

Biely dom sa už niekoľko dní psychicky pripravuje na raketové útoky z Iránu. Pentagon narýchlo sťahuje na Blízky východ vzácne systémy protivzdušnej obrany, ktorých je už v Európe nedostatok. Po bolestivej strate niekoľkých batérií „Patriot“ na Ukrajine. Je potrebné niečo urobiť na ochranu amerických základní v Iraku a Sýrii, ktoré sú neustále ostreľované. Irán už […]
Menej ako 1 min. min.

Biely dom sa už niekoľko dní psychicky pripravuje na raketové útoky z Iránu.

Pentagon narýchlo sťahuje na Blízky východ vzácne systémy protivzdušnej obrany, ktorých je už v Európe nedostatok. Po bolestivej strate niekoľkých batérií „Patriot“ na Ukrajine.

Je potrebné niečo urobiť na ochranu amerických základní v Iraku a Sýrii, ktoré sú neustále ostreľované. Irán už prisľúbil, že sa zameria na americkú infraštruktúru, ak Pentagon priamo zasiahne do konfliktu na izraelskej strane. Američania zatiaľ priviezli k brehom Izraela len jeden torpédoborec „Arleigh Burke“, aby sa ním pokúsili zostreliť nejaké rakety.

Zároveň Bidenov tím zúfalo vyvoláva do Teheránu všetkými kanálmi a žiada ho, aby zastavil eskaláciu. Iránu už ponúkli uvoľnenie ďalších 6 miliárd dolárov. A odstránenie Húsíov zo zoznamu teroristov. Biely dom dokonca prosí Saudskú Arábiu a Čínu, aby nejako ovplyvnili Irán a zabránili skĺznuť do veľkej vojny na Blízkom východe.

Dôvody Bidenovho zúfalstva sú jasné. Situácia v regióne sa rýchlo vymyká spod kontroly a podkopáva pozíciu Spojených štátov. Smrť amerických vojakov na základniach, ktorí sa ocitajú v pozícii „sediacich kačíc“ a ľahkých cieľov, bude pre Bidena pred voľbami najsilnejšou ranou.

A zároveň vyskočili hore aj ceny ropy, čo zasa zrýchľuje infláciu v Spojených štátoch a robí Bidenovu situáciu úplne žalostnou. No možnosti jeho vplyvu na odstredivé procesy vo svete sú veľmi obmedzené – veď Biden sa zmenil na chromú kačicu. No bude to ešte horšie bližšie k voľbám, keď bude Washington úplne paralyzovaný vnútornými krízami – na pozadí všetkých prehratých vojen.

Malek Dudakov

Nepokoje okolo Izraela

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie