Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nepoľavíme v podpore. Spojené štáty ohlásili ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu za 2,3 miliardy dolárov

Spojené štáty čoskoro oznámia ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 2,3 miliardy dolárov. Uviedol to v utorok minister obrany USA Lloyd Austin, píše agentúra AP. “Nenechajte sa mýliť, Ukrajina nie je sama a Spojené štáty nikdy nepoľavia v podpore,” povedal Austin na začiatku stretnutia so svojím ukrajinským kolegom Rustemom Umerovom. “Spolu s približne 50 spojencami […]
Menej ako 1 min. min.

Spojené štáty čoskoro oznámia ďalšiu vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote 2,3 miliardy dolárov. Uviedol to v utorok minister obrany USA Lloyd Austin, píše agentúra AP.

“Nenechajte sa mýliť, Ukrajina nie je sama a Spojené štáty nikdy nepoľavia v podpore,” povedal Austin na začiatku stretnutia so svojím ukrajinským kolegom Rustemom Umerovom.

“Spolu s približne 50 spojencami a partnermi budeme pokračovať v poskytovaní kľúčových kapacít, ktoré Ukrajina potrebuje na potlačenie a odvrátenie ruskej agresie,” dodal šéf Pentagónu.

Moskva nekomentuje Trumpov plán na ukončenie vojny na Ukrajine, pretože nepozná obsah

Nový balík vojenskej pomoci bude zahŕňať protitankové zbrane a muníciu pre systémy protivzdušnej obrany.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu uviedol, že Rusko zhodilo iba za uplynulý týždeň na Ukrajinu viac ako 800 kĺzavých bômb. Zároveň požiadal partnerov, aby zmiernili obmedzenia týkajúce sa používania západných zbraní na zasahovanie vojenských cieľov v Rusku. Podľa Zelenského potrebuje ukrajinská armáda prostriedky na zničenie ruských bombardérov.

Austin povedal, že s Umerovom budú diskutovať o ďalších potrebách ukrajinskej armády a spôsobilostiach na odvrátenie ďalšej ruskej agresie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie