Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Neporazí ich sucho ani vietor. Sú to najlepšie kvety na balkón. Sú odolné voči rozmarom počasia

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isa Long). Niektoré rastliny sú ideálne na pestovanie v kvetináčoch na balkónoch a terasách. Tu je niekoľko našich obľúbených, o ktorých osud sa nemusíte príliš starať. Silné slnko ani nedostatok vody im neprekáža. Ktoré kvety sadiť na balkón?Foto: shutterstock/Isa Long Balkónové prostredie je vhodné pre flexibilné rastliny. Vzhľadom na […]
Menej ako 1 min. min.

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Isa Long).

Niektoré rastliny sú ideálne na pestovanie v kvetináčoch na balkónoch a terasách. Tu je niekoľko našich obľúbených, o ktorých osud sa nemusíte príliš starať. Silné slnko ani nedostatok vody im neprekáža.

Ktoré kvety sadiť na balkón?
Foto: shutterstock/Isa Long

Balkónové prostredie je vhodné pre flexibilné rastliny. Vzhľadom na tieto špecifické požiadavky je väčšina takýchto rastlín jednoročných. Môžete ich pestovať na parapete, v závesných košoch alebo v tradičných stojatých nádobách. Dôležité je vedieť, ktoré druhy sú vhodné na svetlý, slnečný balkón a ich pestovanie a starostlivosť nebudú príliš náročné. Treba však pamätať na to, že ako každá rastlina budú potrebovať slnko, vodu a úrodný substrát.

Ktoré nenáročné kvety na balkón? Budú rodiť viac ako iné rastliny na terasu

Niektoré balkónové kvety sa dajú ľahko pestovať a krásne kvitnú na malých plochách, ako sú balkóny a terasy. Tieto rastliny sa cítia dobre na plnom, priamom slnečnom svetle.

Petúnia je klasika medzi balkónovými rastlinami. Očarí svojimi nádhernými kvetmi, ktoré kvitnú od mája do októbra. Vďaka množstvu odrôd a farebných variácií si každý nájde niečo pre seba. Petúnie sú medzi záhradkármi obľúbené, pretože sú nenáročné na pestovanie a pri pestovaní na správnom mieste nevyžadujú veľa starostlivosti. Je to skutočný milovník slnka, uprednostňuje miesto s dostatkom slnečného svetla, ale aj úkryt pred dažďom.

Cínia vyzerá vždy dobre, či už v záhone, nádobe alebo na balkóne. Miluje pobyt na plnom slnku a skutočne žiari vo svojej nádhere. Svojimi početnými žiarivo žltými kvetmi je vizuálnou pastvou, ktorá poteší mnohých. Navyše sú cínie odolné a ľahko sa o ne starajú.

Pelargónia je a vždy bude vládcom balkónových rastlín. Vďaka veľkému výberu odrôd si vyberie každý. Pelargónie sa vyrábajú vo vzpriamených aj previsnutých odrodách s kvetmi v širokej škále farieb. Pelargónie pochádzajú z Južnej Afriky a pri správnej starostlivosti odolávajú horúčavám a suchu, takže nie je divu, že milujú miesto na plnom slnku.

Petúnie pri pestovaní na správnom mieste nevyžadujú veľa starostlivosti.
Foto: shutterstock/Yui Yuize

Ktorá rastlina potrebuje k životu veľa slnka a málo vody? Rastliny na balkón orientovaný na juh

Rastliny, ktoré nevyžadujú časté zavlažovanie, sú druhy, ktoré sa vyznačujú tým, že nielen dobre uskladňujú vodu v stonkách a listoch, ale zvládnu aj sucho. Sú preto ideálne na balkón orientovaný na juh. Okrem toho je to spôsobené aj podmienkami, v ktorých rastú vo voľnej prírode.

Verbena je ideálna rastlina na pestovanie na okenných parapetoch alebo v závesných kvetináčoch. Tieto visiace kvety rozžiaria každý balkón alebo terasu nespočetnými trsmi počas celej sezóny. Na správny rast potrebuje priepustnú pôdu a slnečné miesto. Verbena je tiež odolná voči suchu, preto sa často používa ako skalnička.

Sukulenty sa pestujú pre svoje listy, ale v skutočnosti majú aj kvety a v teplých, slnečných balkónových záhradách môžu ich kvety dokonca pomôcť prilákať opeľujúci hmyz. Medzi najnápadnejšie patria tučnolist a kalanchoe.

Kalanchoe sa ideálne hodí na balkón.
Foto: shutterstock/Ivanka I

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Najlepšie kvety na terasu. Na čo si treba dať pozor pri výbere rastlín?

Ktoré kvety na váš balkón? Osem krásnych rastlín – sú odolné a neuveriteľne jednoduché na pestovanie

The post Neporazí ich sucho ani vietor. Sú to najlepšie kvety na balkón. Sú odolné voči rozmarom počasia appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie