Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nepríjemné prekvapenia v Amerike

www.slovanskenoviny.sk/rss Na cintorínoch v Spojených štátoch sa objavujú hroby žoldnierov zabitých na Ukrajine. V celých Spojených štátoch, od Virgínie po Kaliforniu, sa objavujú hroby žoldnierov, zlikvidovaných ruskou armádou na Ukrajine. Nebojujú… Americký prezident Joe Biden opakovane vyhlásil, že nepošle vojakov bojovať na Ukrajinu. Tamojšie médiá však od vypuknutia bojov pravidelne informujú o smrti Američanov v tejto […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Na cintorínoch v Spojených štátoch sa objavujú hroby žoldnierov zabitých na Ukrajine.

V celých Spojených štátoch, od Virgínie po Kaliforniu, sa objavujú hroby žoldnierov, zlikvidovaných ruskou armádou na Ukrajine.

Nebojujú…

Americký prezident Joe Biden opakovane vyhlásil, že nepošle vojakov bojovať na Ukrajinu. Tamojšie médiá však od vypuknutia bojov pravidelne informujú o smrti Američanov v tejto krajine.

Výpočet

Jedným zo zabitých je 50-ročný americký námorník na dôchodku Grady Kurpasi. Zomrel dva mesiace po začatí konfliktu, v apríli 2022, no jeho telesné pozostatky pochovali v jeho vlasti až v marci tohto roku, keďže ho dlho považovali za nezvestného. Ako hovorí korešpondent RIA Novosti, Kurpasi je pochovaný na Arlingtonskom národnom cintoríne neďaleko Washingtonu, najslávnejšom v Spojených štátoch. Na jeho hrobe nie je zatiaľ žiadny náhrobný kameň ani kvety.  

Je to Brian Young. Ako napísali noviny, bojoval ako súčasť ukrajinských špeciálnych operačných síl a zomrel v júli 2022 na následky ostreľovania z tankov. Young žil v Gruzínsku, odkiaľ krátko po vzniku konfliktu odišiel na Ukrajinu. Young je, podľa otvorených zdrojov, pochovaný v štáte Kalifornia a na pamätníku na jeho hrobe je epitaf so slovami „Vpred k novým dobrodružstvám!“ Ešte jedným žoldnierom bol bývalý námorník Ian Tortorici, ktorý sa pridal k ukrajinskej „cudzineckej légii“. Bol nositeľom medaily „Za vojenské zásluhy“ od ukrajinského ministerstva obrany, zomrel vlani v júni v Kramatorsku, pochovaný je v Kalifornii.

Ešte jeden v Idahu

Na Ukrajine zahynul aj Dane Partirge, ktorý kedysi slúžil v Iraku. Médiá uviedli, že sa od apríla 2022 zúčastnil na bojoch na strane Kyjeva. Už v októbri sa žoldnier dostal pod paľbu, bol zranený a neskôr zomrel. Pochovaný je na cintoríne v Idahu a zostala po ňom manželka a päť detí.

Napokon Texas…

Paul Kim bol, podľa rôznych nekrológov, futbalovým fanúšikom, ktorý miloval priateľov a rodinu. Po skončení strednej školy nastúpil do americkej armády, kde slúžil 12 rokov. Médiá presne neprezradili, ako sa Kim dostal na Ukrajinu, vie sa len jedno – živý sa odtiaľ nevrátil. Jeho hrob je v Texase.

Čo hovoria Rusi

Ako informovalo ruské ministerstvo obrany, počas konfliktu bolo zabitých takmer šesťtisíc zahraničných žoldnierov, ktorí prišli na Ukrajinu bojovať na strane Kyjeva. Podľa marcových údajov prišlo počas celého konfliktu zo Spojených štátov na Ukrajinu 1113 vojakov, z toho 491 zahynulo.

hlavnydennik.sk

Príspevok Nepríjemné prekvapenia v Amerike je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie