Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nevidíme dôvody na znepokojenie. Je to bežná prax, tvrdí Kremeľ o prítomnosti ruských bojových lodí na Kube

Kremeľ vo štvrtok uviedol, že nevidí dôvody na znepokojenie v spojitosti s prítomnosťou štyroch ruských bojových plavidiel na Kube, ktoré tam prišli v stredu rámci bojových cvičení, informuje agentúra Reuters. Takéto bojové cvičenia sú podľa Kremľa bežná prax v rôznych častiach sveta, obzvlášť u námorných veľmocí ako Rusko. “Preto v tomto prípade nevidíme žiadne dôvody […]
Menej ako 1 min. min.

Kremeľ vo štvrtok uviedol, že nevidí dôvody na znepokojenie v spojitosti s prítomnosťou štyroch ruských bojových plavidiel na Kube, ktoré tam prišli v stredu rámci bojových cvičení, informuje agentúra Reuters.

Takéto bojové cvičenia sú podľa Kremľa bežná prax v rôznych častiach sveta, obzvlášť u námorných veľmocí ako Rusko. “Preto v tomto prípade nevidíme žiadne dôvody na znepokojenie,” uviedol pre médiá hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Do Havany priplávala flotila ruského námorníctva. Žiadna hrozba, reagujú USA

Do kubánskej Havany sa v stredu priplavili fregata Gorškov, ponorka na jadrový pohon Kazaň, ropný tanker Pašin a záchranný remorkér Nikolaj Čiker. Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan uviedol, že nič nepotvrdzuje, že by Rusko na Kubu prevážalo akékoľvek rakety. USA však budú situáciu pozorne sledovať.

Kubánske ministerstvo zahraničných už minulý týždeň ubezpečilo, že na plavidlách nebudú jadrové zbrane a ich prítomnosť nepredstavuje nebezpečenstvo pre región.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie