Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Neviete ako odstrániť škvrny od vody z dreva? Po zotretí po nich nezostane ani stopa

18.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SOORACHET KHEAWHOM shutterstock/HandmadePictures). Používanie podložiek pod poháre s nápojmi je obzvlášť dôležité na drevených stoloch, pretože aj pár kvapiek vody môže poškodiť ich povrch. Ak ste na to zabudli, stále môžete skúsiť svoju chybu napraviť domácimi prostriedkami. Zistite, ako odstrániť škvrny z dreva pomocou obľúbených kuchynských produktov. Neviete ako […]
Menej ako 1 min. min.

18.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SOORACHET KHEAWHOM shutterstock/HandmadePictures).

Používanie podložiek pod poháre s nápojmi je obzvlášť dôležité na drevených stoloch, pretože aj pár kvapiek vody môže poškodiť ich povrch. Ak ste na to zabudli, stále môžete skúsiť svoju chybu napraviť domácimi prostriedkami. Zistite, ako odstrániť škvrny z dreva pomocou obľúbených kuchynských produktov.

Neviete ako odstrániť škvrny od vody z dreva? Po zotretí po nich nezostane ani stopa.
Foto: shutterstock/SOORACHET KHEAWHOM shutterstock/HandmadePictures

Odstraňovanie škvŕn od vody z dreva nie je jednoduchá úloha. Ak však na nábytok rozlejete čaj, limonádu alebo akýkoľvek iný nápoj, neprepadajte panike, pretože existujú metódy, ako ho dať do perfektného stavu. Na tento účel sa môžete rozhodnúť, že si stôl necháte zrenovovať profesionálom, je to však dosť drahé.

Skôr ako utratíte peniaze, skúste najskôr použiť prípravky z obchodu, ktoré vám môžu pomôcť zbaviť sa zafarbenia a poškodenia. Vyskúšať môžete aj tri domáce metódy na odstraňovanie škvŕn od vody z dreva, ktoré poslúžia najmä malým, svetlým „vodným prstencom“, pretože tie čierne naznačujú vážnejší problém.

Málo známa domáca metóda na odstraňovanie vodných škvŕn z dreva. Použite žehličku

Teplo zo žehličky môže pomôcť so škvrnami od vody na dreve. Pred vyskúšaním tejto metódy však nezabudnite dodržiavať pravidlá opatrnosti. Na špinavú plochu stola položte čisté tričko alebo bavlnenú handričku (bez potlače alebo nálepiek).

Pred zapnutím zariadenia vypustite vodu z nádržky. Môže to len zhoršiť problém a ešte viac zvýšiť vlhkosť nábytku. Nastavte žehličku na najnižšiu rýchlosť a počkajte, kým sa nezahreje.

Rýchlym pohybom prežehlite látku priamo nad škvrnou. Skontrolujte, či je škvrna od vody na dreve stále viditeľná. Ak je biely krúžok z pohára stále viditeľný, proces zopakujte.

Namiesto žehličky na čistenie nábytku týmto spôsobom môžete vyskúšať aj fúkanie vzduchu z fénu. Pohybujte ním tam a späť po škvrne asi 10 minút. Uvidíte, že všetka vlhkosť sa odparí.

Zubná pasta na škvrny od vody. Kúpeľňový výrobok má mnoho využití

Pomôcť môže aj zubná pasta na škvrny od vody. Najmä v prípade svetlého dreva. Nemôže to však byť hocijaký produkt z obchodu, ale taký, ktorý má bielu a negélovú konzistenciu. Prostriedok naneste na čistú a mäkkú handričku a začnite ho vtierať do nábytku.

Prvé pohyby by mali byť opatrné, aby ste nepoškodili povrchovú úpravu. Niektoré jemné komody alebo stolíky môžu zle reagovať na tlak. Ak ide všetko podľa plánu, vodná škvrna na dreve by sa mala zosvetliť už po niekoľkých minútach.

Ako odstrániť škvrny od vody z dreva pomocou majonézy? Veľkoryso ňou potrite stôl

Ďalšou účinnou domácou metódou na odstránenie škvŕn od vody z dreva je použitie… majonézy. Nie je to vtip, pretože olej v nej obsiahnutý dokonale odstraňuje nečistoty z takýchto povrchov. Vsiakne do povrchu a vysaje všetku prítomnú vlhkosť.

Ak chcete túto metódu vyskúšať, stačí nabrať malé množstvo majonézy na handričku a utrieť ňou škvrnu od vody na stole. Keď to urobíte, nechajte namazaný materiál na škvrne 2 hodiny. Potom povrch utrite a naneste profesionálny lesk na nábytok.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V chladničke sa hromadí voda. Odhaľujeme príčiny a radíme, čo robiť

Zabudnite na sódu bikarbónu a ocot. Ide o najsilnejší prírodný dezinfekčný prostriedok na toalety

The post Neviete ako odstrániť škvrny od vody z dreva? Po zotretí po nich nezostane ani stopa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie