Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nevyhadzujte, ale šetrite. Vďaka tomuto triku bude zatuchnuté oblečenie vyzerať ako nové. Nie je to ocot

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Existuje niekoľko veľmi jednoduchých spôsobov, ako odstrániť zatuchnutý zápach z oblečenia. Či už vaše oblečenie zapácha zatuchlinou kvôli spóram plesní, alebo je jednoducho vlhké a po vypraní nepríjemne zapácha, ukážeme vám, ako ho dezinfikovať v práčke alebo pomocou roztokov bez octu. Existuje niekoľko veľmi jednoduchých spôsobov, ako odstrániť […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Existuje niekoľko veľmi jednoduchých spôsobov, ako odstrániť zatuchnutý zápach z oblečenia. Či už vaše oblečenie zapácha zatuchlinou kvôli spóram plesní, alebo je jednoducho vlhké a po vypraní nepríjemne zapácha, ukážeme vám, ako ho dezinfikovať v práčke alebo pomocou roztokov bez octu.

Existuje niekoľko veľmi jednoduchých spôsobov, ako odstrániť zatuchnutý zápach z oblečenia.
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Nebojte sa, zachrániť svoje obľúbené oblečenie je jednoduchšie, ako si myslíte. Môžete ho skúsiť vyprať znova, ale keď už zápach plesne prenikne do látky, na jeho odstránenie je zvyčajne potrebný dlhší ako bežný prací cyklus. Ide o vážny problém, pretože zápach plesní je nielen nepríjemný, ale spôsobuje aj devastáciu vašich dutín a alergie. S týmto zápachom môžete vyhrať pomocou domácich prostriedkov.

Biele oblečenie postriekajte citrónovou šťavou, aby ste ho osviežili a rozjasnili. Zatuchnutý zápach zmizne

Citróny sú prírodné dezodoranty, ktoré už pravdepodobne máte v kuchyni. Fungujú podobne ako bielidlo a dokážu dodať bielym uterákom a oblečeniu svieži vzhľad. Jednoducho vytlačte šťavu z niekoľkých citrónov do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte ju na zatuchnuté biele oblečenie, až kým nebude mierne vlhké. Potom oblečenie zaveste vonku na slnku, kým nevyschne.

Postriekajte si oblečenie vodkou a zatuchnutý zápach vás nadobro opustí

Vodka nie je len chutný alkoholický nápoj – dokáže neutralizovať zápach a ničiť baktérie a plesne na oblečení. Stačí naliať trochu vodky do fľaše s rozprašovačom a postriekať zatuchnuté oblečenie, kým sa mierne nezvlhčí. Potom ho zaveste vonku na slnku, aby vyschlo.

Esenciálne oleje neutralizujú nepríjemný zápach oblečenia. Okrem toho niektoré oleje, ako napríklad levanduľový
Foto: shutterstock/9dream studio

Osviežte svoje oblečenie pomocou spreja s esenciálnymi olejmi

Esenciálne oleje neutralizujú nepríjemný zápach oblečenia. Okrem toho niektoré oleje, ako napríklad levanduľový, eukalyptový a čajovníkový, ničia baktérie. Stačí naplniť fľašu s rozprašovačom vodou a pridať niekoľko kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja. Oblečenie postriekajte, kým nie je mierne vlhké, a potom ho zaveste, aby uschlo.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Charakteristický „zápach starých“ nie je otázkou hygieny. Odkiaľ pochádza?

Takto sa zbavíte nepríjemného problému. Zápach nôh zmizne

The post Nevyhadzujte, ale šetrite. Vďaka tomuto triku bude zatuchnuté oblečenie vyzerať ako nové. Nie je to ocot appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie