Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nevyhadzujte ho a nechajte na polievanie hortenzií. V celej oblasti nebudú také bujné kvety

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yoshi.D). Ak snívate o modrých kvetoch, hortenzie budú hitom. Nevyžaduje si veľkú údržbu, ale pre správny rast jej musíte dodávať živiny. Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie? Namiesto toho, aby ste ho vyhadzovali, zalievajte ním rastliny. Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie?Foto: shutterstock/Yoshi.D Hortenzia je jedným z najobľúbenejších okrasných […]
Menej ako 1 min. min.

30.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yoshi.D).

Ak snívate o modrých kvetoch, hortenzie budú hitom. Nevyžaduje si veľkú údržbu, ale pre správny rast jej musíte dodávať živiny. Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie? Namiesto toho, aby ste ho vyhadzovali, zalievajte ním rastliny.

Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie?
Foto: shutterstock/Yoshi.D

Hortenzia je jedným z najobľúbenejších okrasných kríkov. Vďaka tomu, že sa dodáva v mnohých farbách, si každý môže rastlinu prispôsobiť úprave vlastnej záhrady. Je vhodná pre začínajúcich záhradkárov, pretože na to, aby ker bujne kvitol, stačí splniť len niekoľko podmienok.

Ako sa staráte o hortenzie, aby krásne kvitli? Musíte mať na pamäti niekoľko vecí

Hortenzie uprednostňujú substrát s mierne kyslým pH. Preto ju pred zasadením do zeme prekyprite kompostom alebo rašelinou. Nezabudnite urobiť diery, pretože rastline škodí stojaca voda a musí mať dostatočnú drenáž. Hortenzia sa najlepšie cíti v polotieni. Keď na ňu dopadá príliš veľa svetla, vädne a rýchlo chradne.

Hortenzie uprednostňujú polotieň pred priamym slnkom.
Foto: shutterstock/nnattalli

V období sucha zabezpečte pravidelnú zálievku, ale vyhnite sa namáčaniu listov a kvetov. Aby ste rastlinu nevystavili hubovým chorobám, zalievajte ju od základu. Keď jej poskytnete dostatok hnojiva, bude krásne a dlho kvitnúť. Robte to v priemere každých päť týždňov až do polovice jesene. Počas prezimovania hortenzie nesmiete zabudnúť na strihanie (každý druh má iné požiadavky) a na ochranu pred mrazom.

Aké je najlepšie hnojivo pre hortenzie? Ak pijete kávu, dostanete ju zadarmo

Vaše kríky budú kvitnúť, ak im dodáte dostatočnú dávku dusíka, fosforu, draslíka a horčíka. Všetky tieto zložky sú dôležité pre rozvoj koreňového systému rastliny, tvorbu nových výhonkov a kvitnutie. Aký je najrýchlejší spôsob podpory rastliny v domácnosti? Jednoducho nazbierajte pol šálky kávovej usadeniny a zalejte ju 2,5 litrami teplej vody. Zmes nechajte hodinu odstáť, po tomto čase bude kávová výživa pripravená na použitie. Zalievajte ňou svoje rastliny 1-2 krát mesačne a ony sa vám poďakujú krásnymi kvetmi.

Za najlepšie hnojivo pre hortenzie sa považuje kávová usadenina. Zalievajte ňou hortenzie 1-2 krát mesačne.
Foto: shutterstock/Galina Grebenyuk

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší čas na zalievanie hortenzií. Rastliny budú vo výbornej kondícii

Veľmi pripomína kvety hortenzie. Krásne kvitne a na jeseň prináša plody

The post Nevyhadzujte ho a nechajte na polievanie hortenzií. V celej oblasti nebudú také bujné kvety appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie