Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

New York se nečekaně zachvěl. V USA udeřilo vzácné zemětřesení, cítilo ho 42 milionů lidí

Epicentrum otřesů se podle CNN nacházelo asi 80 kilometrů západně od New Yorku v hloubce zhruba pěti kilometrů. Zemětřesení mělo pocítit 42 milionů lidí, informovala agentura AP. ČTĚTE TAKÉ: Ničivé zemětřesení na Tchaj-wanu očima Čecha: Zkameníte a nevěřícně sledujete zkázu kolem „Všechno začalo vibrovat, pak jsem cítil, jak se budova otřásá. Myslel jsem si, že je […]
Menej ako 1 min. min.

Epicentrum otřesů se podle CNN nacházelo asi 80 kilometrů západně od New Yorku v hloubce zhruba pěti kilometrů. Zemětřesení mělo pocítit 42 milionů lidí, informovala agentura AP.

ČTĚTE TAKÉ: Ničivé zemětřesení na Tchaj-wanu očima Čecha: Zkameníte a nevěřícně sledujete zkázu kolem

„Všechno začalo vibrovat, pak jsem cítil, jak se budova otřásá. Myslel jsem si, že je to velký náklaďák, dokud se všechno nezačalo kymácet,“ řekl CNN David Rodriguez, obyvatel New Jersey. V New Yorku se měli po skončení otřesů vyděšení lidé vyhrnout z budov do ulic.

Newyorská policie a hasiči informovali, že zatím nemají hlášení o žádných škodách ani incidentech. „Úředníci vyhodnocují dopad otřesů,“ citoval guvernérku státu New York Kathy Hochulovou web BBC. Podle Federálního úřadu pro letectví byly pozastaveny lety na newyorské letiště Johna F. Kennedyho, Philadelphia, Baltimore a Newark.

Není to poprvé, co východní pobřeží a město New York zasáhlo zemětřesení. Páteční otřesy však byly nejsilnější od roku 1983, tehdy mělo sílu 5,1 stupně. Tektonický zlom Ramapo probíhá od Appalačských hor přes New Jersey a pod ostrovem Manhattan se nachází nejméně pět menších zlomových linií.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tchaj-wan zasáhlo ničivé zemětřesení, největší za posledních 25 let. Úřady hlásí devět mrtvých

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie