Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

New York Stock Exchange (NYSE) zvažuje prechod na model 24/7

New York Stock Exchange (NYSE) zvažuje rozšírenie svojho obchodného modelu na nepretržitú prevádzku 24/7, v reakcii na rastúci trend 24-hodinových kryptotrhov. Aktuálne trhy s kryptomenami fungujú nepretržite, sedem dní v týždni, čo je výhodné pre investorov, ktorí chcú obchodovať bez ohľadu na časové obmedzenia. Tento krok by mohol transformovať tradičné obchodovanie s cennými papiermi a […]
Menej ako 1 min. min.

New York Stock Exchange (NYSE) zvažuje rozšírenie svojho obchodného modelu na nepretržitú prevádzku 24/7, v reakcii na rastúci trend 24-hodinových kryptotrhov. Aktuálne trhy s kryptomenami fungujú nepretržite, sedem dní v týždni, čo je výhodné pre investorov, ktorí chcú obchodovať bez ohľadu na časové obmedzenia. Tento krok by mohol transformovať tradičné obchodovanie s cennými papiermi a zladiť ho s tempom kryptomien.

Financial Times (FT) nedávno informovali, že Intercontinental Exchange, vlastník NYSE, vykonal prieskum medzi svojimi investormi s cieľom zistiť záujem o 24-hodinový obchodný model. Zistenia ukázali výrazný dopyt po obchodovaní mimo tradičných pracovných hodín, najmä v dôsledku nárastu retailových investorov počas a po období blokád súvisiacich s COVID-19. Súčasné obchodné hodiny NYSE sú od pondelka do piatku, od 9:30 do 16:00 východného letného času (EDT), s predobchodnou a poobchodnou seansou rozšírenou o niekoľko hodín.

Tento posun k nepretržitému obchodovaniu však prináša aj výzvy. Jednou z nich je personálne obsadenie, ktoré by bolo potrebné na udržanie 24-hodinovej prevádzky. Maklér, ktorý bol oslovený FT, upozornil na problém udržiavania adekvátneho personálneho pokrytia, najmä počas neštandardných hodín. Napriek týmto výzvam existuje jasný dopyt po obchodovaní mimo tradičných hodín, čo môže viesť k významným zmenám na trhu.

Startup 24 Exchange už požiadal americkú Komisiu pre cenné papiere a burzu (SEC) o povolenie prevádzkovať platformu pre nepretržité obchodovanie s akciami. Ak by to bolo schválené, mohlo by to slúžiť ako katalyzátor pre ďalšie burzy, aby sa prispôsobili novému obchodnému modelu, ktorý je bližší kryptotrhom.

Ak by NYSE prešla na 24-hodinový obchodný model, mohla by to byť významná zmena pre svet obchodovania s cennými papiermi, ktorá by zmenila dynamiku tradičných finančných trhov. Tento trend by tiež mohol pritiahnuť viac retailových investorov, ktorí sú zvyknutí na flexibilitu kryptotrhov. Zostáva však zistiť, ako by burza riešila logistické a personálne výzvy spojené s nepretržitou prevádzkou.

Zdroj: bitcoin

Príspevok New York Stock Exchange (NYSE) zvažuje prechod na model 24/7 je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie