Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Niekedy musia bývať aj v internáte. Byty pre učiteľov sú stále vzdialenou realitou, nájdu sa však výnimky

Začínajúci učitelia s nízkymi platmi majú problém. Neraz bývajú viacerí v spoločných priestoroch, dokonca aj v internátoch, kde sú ubytovaní aj žiaci. Bývať samostatne v prenájme si vo väčších mestách nemôže dovoliť každý. Príkladom je Bratislava. Podľa portálu edujob.sk tam hľadá prácu takmer rovnaký počet zamestnancov ako zvyšok Slovenska dokopy. Celkovo v našej krajine chýba zhruba dvetisíc zamestnancov v […]
Menej ako 1 min. min.

Začínajúci učitelia s nízkymi platmi majú problém. Neraz bývajú viacerí v spoločných priestoroch, dokonca aj v internátoch, kde sú ubytovaní aj žiaci. Bývať samostatne v prenájme si vo väčších mestách nemôže dovoliť každý.

Príkladom je Bratislava. Podľa portálu edujob.sk tam hľadá prácu takmer rovnaký počet zamestnancov ako zvyšok Slovenska dokopy. Celkovo v našej krajine chýba zhruba dvetisíc zamestnancov v tejto oblasti, z toho necelých tisíc v Bratislavskom kraji.

Na klavíri bez klavíra. Inšpekcia si posvietila na umelecké školy, pätina z nich pohorela

Pozitívnym príkladom na prilákanie učiteľov je však bratislavská mestská časť Petržalka, ktorá okrem bytov ponúka pedagógom aj iné benefity. Množstvo samospráv však na to peniaze nemá. Mesto Košice pripravuje projekt, ktorý by mohol pomôcť.

V hlavnom meste pritom nielen začínajúci učiteľ ťažko nájde jednoizbový byt pod 550 eur za mesiac. Garsónky s energiami tu stoja od 400 eur mesačne.

Idú príkladom

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 77% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie