Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Niektorí ľudia ho vyhadzujú do smetí, ja som ho rozsypal pod juku. Nikdy predtým tak bujne nekvitla

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K.Decor). Ktoré hnojivo pre juku bude vhodné? Ukázalo sa, že nemusíte investovať do drahých zmesí z obchodu, pretože rastlinu môžete hnojiť tým, čo bežne vyhadzujete do smetí. Vyskúšajte, čo funguje, a už nikdy neurobíte inak. Čo budete potrebovať? Ktoré hnojivo pre juku bude vhodné?Foto: shutterstock/K.Decor Juka je krásna a […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K.Decor).

Ktoré hnojivo pre juku bude vhodné? Ukázalo sa, že nemusíte investovať do drahých zmesí z obchodu, pretože rastlinu môžete hnojiť tým, čo bežne vyhadzujete do smetí. Vyskúšajte, čo funguje, a už nikdy neurobíte inak. Čo budete potrebovať?

Ktoré hnojivo pre juku bude vhodné?
Foto: shutterstock/K.Decor

Juka je krásna a majestátna rastlina, ktorá nádherne zdobí balkóny aj záhrady. Rastline sa najlepšie darí pri teplote 22 – 25 stupňov Celzia v lete a približne 15 – 18 stupňov v zime. Okrem poznania potrieb juky, ako napríklad poskytnúť jej miesto s dostatkom svetla, je užitočné vedieť aj to, čím ju hnojiť. Ak chcete, aby rastlina dlho vyzerala úchvatne, je dôležité dodať jej správne živiny. Čo by ste mali zvoliť? Rozhodnite sa pre jednoduché a ekologické spôsoby.

Aký druh hnojiva majú juky rady? Vyberte si zvyšky, ktoré zvyčajne končia v odpade

Poloha pre juku by mala byť ľahká, vzdušná a nie príliš vlhká. Radšej si dajte pozor na nedostatok svetla, pretože môže prispieť k zožltnutiu a ochabnutiu listov rastliny. Dbajte tiež na to, aby ste juku nepreliali, čo môže viesť k hnilobe listov. A aké hnojivo by ste mali používať?

Popol okyslí pôdu a dodá juke vápnik, draslík a fosfor.
Foto: shutterstock/Kara Gebhardt

Namiesto drahých zmesí z obchodu neznámeho pôvodu stavte na zvyšky, ktoré zvyčajne vyhadzujete do koša. Práve v nich sa nachádzajú vitamíny potrebné pre rast mnohých izbových a záhradných rastlín. V tomto prípade postačí obyčajný popol: okyslí pôdu a dodá juke vápnik, draslík a fosfor. Stačí ho nasypať pod miesto, kde končia listy.

Ako sa vyrába hnojivo pre juku? Využite zvyšky, ktoré máte pravdepodobne doma

Okrem popola môžete juku prihnojovať aj inými hnojivami, napríklad po banánových šupkách alebo kávovej usadenine. Ako na to. Banánové šupky nakrájajte na menšie kúsky a jednoducho ich zakopte do pôdy vedľa rastliny. Časom sa z nich do pôdy uvoľnia zlúčeniny, ktoré budú juku vyživovať. Kávovú usadeninu zasa môžete primiešať do pôdy okolo juky, ale dávajte pozor, aby bola bez mlieka alebo cukru.

Kávovú usadeninu primiešajte do pôdy.
Foto: shutterstock/Nor Gal

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zaručené nové listy. Prakticky nezničiteľná rastlina

Zrelé listy budú pripomínať zelené stuhy. Kľúčová vec pri pestovaní juky

The post Niektorí ľudia ho vyhadzujú do smetí, ja som ho rozsypal pod juku. Nikdy predtým tak bujne nekvitla appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie