Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Niet lepšieho chleba na raňajky. Je zdravý a má nízky obsah kalórií. Vaše chudnutie konečne začne

19.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gpointstudio). Raňajky sú najdôležitejšie jedlo, preto by mali byť zdravé, chutné a dodať nám energiu. Väčšina z nás si nevie predstaviť začiatok dňa bez chleba. Odborníčka nepochybuje, ktorý chlieb je najzdravší. Ráno sa oplatí siahnuť po… Mnohí z nás ráno nemajú veľa času, preto využívame najrýchlejšiu a najjednoduchšiu možnosť […]
Menej ako 1 min. min.

19.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gpointstudio).

Raňajky sú najdôležitejšie jedlo, preto by mali byť zdravé, chutné a dodať nám energiu. Väčšina z nás si nevie predstaviť začiatok dňa bez chleba. Odborníčka nepochybuje, ktorý chlieb je najzdravší. Ráno sa oplatí siahnuť po…

Mnohí z nás ráno nemajú veľa času, preto využívame najrýchlejšiu a najjednoduchšiu možnosť a pripravujeme sendviče alebo kupujeme hotové výrobky.
Foto: shutterstock/gpointstudio

Najlepšie je raňajkovať do 2 hodín po tom, ako vstanete z postele. Telu tak dodáte energiu, urýchlite metabolizmus a znížite únavu. Prvé jedlo by malo byť výživné, preto sa oplatí venovať pozornosť tomu, čo skončí na našich tanieroch. Mnohí z nás ráno nemajú veľa času, preto využívame najrýchlejšiu a najjednoduchšiu možnosť a pripravujeme sendviče alebo kupujeme hotové výrobky.

Je sladké pečivo zdravé? Berieme to ako alternatívu k sendviču

Niektorí ľudia radi zostanú v posteli tak dlho, ako sa len dá, a preto nechcú ráno strácať čas prípravou raňajok. Namiesto toho si cestou do práce kupujú žemle. Sladký chlieb s pudingom, bielym syrom, makom či ovocím je ráno najhoršia voľba.

„Do žalúdka sa najskôr dostane škrob, teda cukry. Tam sa rozkladá na molekuly glukózy, ktoré sa vysokou rýchlosťou dostávajú do krvného obehu. To spôsobuje prudké zvýšenie hladiny glukózy“

– vysvetlila biochemička Jessie Inchauspé v rozhovore pre španielsky Vogue.

Ak si dáte sladkú rolku, po 2 hodinách budete hladní a siahnete po maškrtách. Oveľa lepšou voľbou je vyrobiť si sendvič sami alebo si kúpiť hodnotnejší produkt.

Aký chlieb je najzdravší a najmenej kalorický?
Foto: Pixabay/congerdesign

Aký chlieb je najzdravší a najmenej kalorický? Dietologička odporúča tento typ

Najdôležitejšou súčasťou sendviča je chlieb, preto by sme si mali kúpiť ten najhodnotnejší produkt. Najlepšou voľbou je kváskový chlieb.

„Obsahuje laktobacily, druh mikroorganizmu, ktorý je prospešný pre črevnú mikroflóru“

– povedala dietologička Cristina Barrousová.

Vďaka fermentačnému procesu sa hladina glukózy v tele toľko nezvýši. Dobrou voľbou je aj tmavý ražný chlieb, chlieb s orechmi a viaczrnný chlieb. Majú vysoký obsah vlákniny a pomáhajú vyrovnávať hladinu cukru v krvi.

Ďalšou výhodou ražného chleba je, že má nízky obsah kalórií. V 100 g je 225 kcal. Iba grahamový chlieb má menej kalórií ako on: 221 kcal na 100 g.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Príznaky zlej stravy uvidíte na svojej tvári. Nielen tmavé kruhy a opuchy

Tento produkt nemôže chýbať v jedálničku seniorov. Zlepšuje pamäť a priaznivo pôsobí na myseľ

The post Niet lepšieho chleba na raňajky. Je zdravý a má nízky obsah kalórií. Vaše chudnutie konečne začne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie