Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nikdy nesaďte čučoriedky vedľa týchto stromov. Úplne im vezmú živiny

Čučoriedky sú chutným doplnkom ovsenej kaše, koláčov a sladkých dezertov. Kvôli vysokým cenám v obchodoch sa mnohí ľudia rozhodnú pestovať si ich sami. Zaujímavé je, že starostlivosť o túto rastlinu nie je náročná, pokiaľ jej zabezpečíte správne miesto. Existuje však jeden patent, vďaka ktorému bude čučoriedka rásť krajšie ako kedykoľvek predtým. Ako pestovať čučoriedky? Čučoriedky […]
Menej ako 1 min. min.

Čučoriedky sú chutným doplnkom ovsenej kaše, koláčov a sladkých dezertov. Kvôli vysokým cenám v obchodoch sa mnohí ľudia rozhodnú pestovať si ich sami.

Zaujímavé je, že starostlivosť o túto rastlinu nie je náročná, pokiaľ jej zabezpečíte správne miesto. Existuje však jeden patent, vďaka ktorému bude čučoriedka rásť krajšie ako kedykoľvek predtým.

Ako pestovať čučoriedky?

Čučoriedky sú rastliny, ktoré jednoducho milujú slnko. Mali by sa vysádzať do dobre odvodnenej pôdy s vysokým obsahom humusu. Kľúčovou súčasťou starostlivosti o čučoriedky je zalievanie, najmä počas horúčav. Zalievajte priamo do pôdy pod kríkom. Ideálna je na to dažďová voda.

Čučoriedky by sa mali dvakrát za sezónu prihnojiť. Prvé hnojenie by sa malo vykonať na jar koncom apríla a začiatkom mája, druhé v lete.

Je vhodné použiť hnojivo bohaté na dusík, fosfor, horčík alebo draslík. Ideálne je hnojivo na báze kávovej usadeniny, ktoré dodatočne okysľuje pôdu.

Vysaďte čučoriedky v ich blízkosti a budú rásť ako bláznivé.

Čučoriedkam sa darí v správnej spoločnosti. Našťastie je to pomerne „priateľská“ rastlina, takže si „rozumie“ s väčšinou záhradných rastlín.

Odporúča sa vysádzať čučoriedky v spoločnosti: reďkoviek, šťaveľov, brusníc, kôpru, bazalky, petržlenu, tymiánu, rododendronu, azaliek, boráka, medovky, vresov, ihličnanov, vlčí bôb, pažítky, cibule, okrasného cesnaku, kolkvičky, jahôd.

Nikdy nesaďte vedľa nich čučoriedky

Nezabudnite nikdy nevysádzať čučoriedky vedľa jabloní alebo orechov. Tieto stromy nielenže pripravia čučoriedky o vzácny slnečný svit, ale zároveň „pozbierajú“ ich cenné výživové hodnoty.

Žiaľ, mnohí z nás túto chybu opakujú tým, že čučoriedky vysádzajú v blízkosti ovocného sadu. Toto konanie sabotuje naše úsilie a zaručuje slabú úrodu. Vzhľadom na množstvo alternatív, vedľa ktorých môžeme čučoriedky vysadiť, vám odporúčame vybrať si správne miesto.

Milí čitatelia, aký je váš patent na krásne čučoriedky? Máte vlastné spôsoby, ako sa tešiť z bohatej úrody? Ak áno, určite sa s nami podeľte o svoje skúsenosti v komentároch.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie