Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nikdy v živote som nemala také nadýchané a jemné palacinky. Musíte pridať toto

Ak snívate o palacinkách, ktoré sa líšia od bežných, odporúčam vám siahnuť po ich americkej verzii. Palacinky zo zámoria u mňa v poslednom čase robia mimoriadny rozruch a deti začnú revolúciu vždy, keď sa ich nechystám pripraviť. Padla som ako slivka do kompótu, ale…. stálo to za to! Palacinky sú zdanlivo jednoduché jedlo, ktorého prípravu […]
Menej ako 1 min. min.

Ak snívate o palacinkách, ktoré sa líšia od bežných, odporúčam vám siahnuť po ich americkej verzii. Palacinky zo zámoria u mňa v poslednom čase robia mimoriadny rozruch a deti začnú revolúciu vždy, keď sa ich nechystám pripraviť. Padla som ako slivka do kompótu, ale…. stálo to za to!

Palacinky sú zdanlivo jednoduché jedlo, ktorého prípravu je v podstate nemožné pokaziť. Takýto postoj je však dosť hanebným príkladom posudzovania knihy podľa obalu. Až keď som začal skúmať tému, ako sa palacinky vyskytujú v rôznych kuchyniach po celom svete, uvedomil som si, že palacinky sú v skutočnosti mimoriadne zložité a absolútne rôznorodé jedlo. A túto rozmanitosť sa oplatí z času na čas využiť.

Už nejaký čas je mojou najobľúbenejšou verziou palaciniek tá zo zámoria. Americké palacinky, ktoré možno poznáte pod zvučným názvom „pancakes“, sú zďaleka najnadýchanejšou verziou týchto raňajok, akú poznám. Oceňujú ju aj moje deti, ktoré sa ich teraz jednoducho nemôžu prestať dožadovať.

Aký je rozdiel medzi americkými palacinkami a tými, ktoré pripravujeme v Poľsku? V prvom rade je to jedna zložka: cmar. Vďaka nemu sú palacinky mäkké, príjemne nadýchané a rozplývajú sa v ústach. Láka vás podávať ich so sladkou omáčkou a lesným ovocím. A práve teraz je ich sezóna. Nie je to úžasná náhoda?

Americké palacinky

Ingrediencie:

2 vajcia,

1/4 šálky celozrnnej múky,

1,25 šálky cmaru,

1/4 šálky slnečnicového oleja,

1 čajová lyžička prášku do pečiva,

1 čajová lyžička sódy bikarbóny,

niekoľko lyžíc práškového cukru,

1 čajová lyžička vanilkovej esencie,

štipka soli.

Spôsob prípravy:

Vajíčka vyšľahám, pridám cmar a olej. Potom to spojím so suchými prísadami: kypriacim práškom, múkou, jedlou sódou, práškovým cukrom, soľou. Prípadne môžete ešte pridať lyžičku vanilkovej esencie.

Vymiešané cesto (je dôležité, aby v ňom neboli hrudky) opečiem z oboch strán na rozohriatej panvici s trochou rozpusteného masla. Americké palacinky sú menšie ako „naše“ palacinky, ale oveľa hrubšie, preto cesto neroztieram po celej panvici, ale vytváram menšie palacinky.

Palacinky podávam s javorovým sirupom a ovocím. Výborne chutia napríklad s čučoriedkami. Dobrú chuť!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie