Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NN Životná poisťovňa vylepší leto všetkým klientom, ktorým ho pokazí dlhší pobyt v nemocnici. Zvýšenú ochranu pred „pokazeným letom“ im aktivovala automaticky

Ak sa klient NN Životnej poisťovne ocitne v lete nečakane v nemocnici, NN mu vyplatí 150 eur v rámci vernostného benefitu k životnému poisteniu.
Menej ako 1 min. min.

2.7.2024 (SITA.sk) – Ak sa klient NN Životnej poisťovne ocitne v lete nečakane v nemocnici, NN mu vyplatí 150 eur v rámci vernostného benefitu k životnému poisteniu. Skrátka, aby si pokazené leto aspoň trochu vylepšil. Ide o bonus nad rámec poistných krytí v rámci poistnej zmluvy a klienti si ho môžu uplatniť, ak hospitalizácia trvá viac ako 10 dní a vznikla z dôvodu úrazu, poranenia alebo vybraného vírusového, bakteriálneho či parazitárneho ochorenia.

Leto patrí cestovaniu, pobytu pri vode, na horách a chvíľam stráveným s rodinou, na ktoré sa väčšina z nás teší. Letné mesiace však so sebou prinášajú aj sezónne nástrahy.

V lete rastie počet návštev urgentného príjmu aj následných hospitalizácií. Napríklad v USA pripadá až štvrtina urgentných ošetrení práve na letné mesiace.
Najčastejšie situácie, s ktorými sa stretávajú záchranári a lekári v lete na Slovensku sú topenie sa, kolapsy z horúčav, anafylaxia a úrazy pri rôznych nehodách.
Podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií 2 z 3 najčastejších príčin hospitalizácií u nás celoročne predstavujú choroby obehovej a tráviacej sústavy. Často sa vyskytujú aj rôzne otravy, infekčné a parazitárne ochorenia, pričom ich počet stúpa i v dôsledku klimatických zmien.

Zvýšená ochrana pri nečakanej hospitalizácii počas leta

NN Životná poisťovňa preto pre svojich klientov aktivovala ďalší benefit (www.nn.sk/dobreleto), na ktorý má klient nárok, ak bude od 1. júla do 30. septembra 2024 nečakane hospitalizovaný dlhšie ako 10 dní v slovenskej alebo zahraničnej nemocnici v dôsledku úrazu, poranenia alebo vybraného vírusového, bakteriálneho či parazitárneho ochorenia (napr. vírusová hepatitída, kliešťová encefalitída, črevné infekčné choroby či mykózy).

Stačí, ak má klient/klientka ku dňu uplatnenia nároku v NN Životnej poisťovni platnú a účinnú zmluvu o životnom poistení a nahlási požiadavku na extra plnenie do 31. 12. 2024.

Existuje množstvo rád, ako si nepokaziť dovolenku a užiť si leto bez starostí. Ponúkame vám niekoľko najdôležitejších tipov:

Súčasťou dovolenkového balíčka prvej pomoci by malo byť aj antihistaminikum pre prípad alergickej reakcie na morské živočíchy, slnko, jedlo či rastliny.
Základom je piť dostatok vody, pričom v niektorých lokalitách, najmä mimo Európy, sa odporúča požívať len balenú vodu.
Preferujte potraviny, ktoré sú dôkladne tepelne spracované.
Po pobyte v prírode dôkladne skontrolujte, či nemáte kliešťa. Odporúčané je i očkovanie proti kliešťovej encefalitíde ešte pred letom a pri väčšom výskyte komárov používanie repelentov. Podľa Úradu verejného zdravotníctva má výskyt kliešťovej encefalitídy rastúci trend. Najviac ochorení je u nás zaznamenaných v máji až júli. Európske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb zase upozorňuje, že v Európe sa zvyšuje výskyt komárov prenášajúcich tropické ochorenia.
Na kúpanie využívajte kontrolované kúpaliská a vodné plochy. Kvalitu vody si vopred overte na www.uvzsr.sk/web/uvz/zoznam-vuk.
Na túry do hôr vyrážajte ráno. Vyhnete sa tak poobedným búrkam, ktoré sú v lete na horách časté. Deň vopred si overte búrkové výstrahy na www.shmu.sk.
Klimatizáciu si nastavte tak, aby rozdiel teplôt medzi vonkajším a vnútorným prostredím nebol vyšší ako 5 °C, maximálne 7 °C.

“Prevencia je najdôležitejšia. Ak však nepostačuje a dostanete sa nečakane do nemocnice, vyplatíme vám extra plnenie 150 €, aby ste si zvyšok leta aspoň trocha vylepšili.” dodáva tlačová hovorkyňa NN Životnej poisťovne, Daniela Tomášková.

Informačný servis

Viac k témam: Poistenie, PR, Životné poistenie
Zdroj: SITA.sk – NN Životná poisťovňa vylepší leto všetkým klientom, ktorým ho pokazí dlhší pobyt v nemocnici. Zvýšenú ochranu pred „pokazeným letom“ im aktivovala automaticky © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie