Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Noc múzeí a galérií na hrade Červený Kameň

V sobotu 18. mája 2024 sa SNM-Múzeum Červený Kameň opäť zapojí do podujatia Noc múzeí a galérií. Hrad svoje brány pre verejnosť otvorí v čase od 19.00 do 22.00 hod. Ústrednou témou podujatia bude odievanie. Pôjde konkrétne o sériu troch prednášok, ktoré sa počas jedného večera niekoľkokrát zopakujú. Všetky sa pritom budú zameriavať na zbierkové […]
Menej ako 1 min. min.

V sobotu 18. mája 2024 sa SNM-Múzeum Červený Kameň opäť zapojí do podujatia Noc múzeí a galérií. Hrad svoje brány pre verejnosť otvorí v čase od 19.00 do 22.00 hod. Ústrednou témou podujatia bude odievanie.

Pôjde konkrétne o sériu troch prednášok, ktoré sa počas jedného večera niekoľkokrát zopakujú. Všetky sa pritom budú zameriavať na zbierkové predmety, ktoré bežný navštevník počas roka nemá možnosť vidieť, lebo sú uložené v depozitároch.

Kurátor Jozef Tihányi sa bude venovať nedávno zreštaurovanej voskovej soche Panny Márie, v rámci toho tiež jej unikátnym brokátovým šatám, ktoré sú staršieho datovania ako socha samotná.
Ivana Janáčková, kurátorka a riaditeľka SNM-Múzea Červený Kameň predstaví návštevníkom niekoľko kusov historických odevov, predovšetkým uniforiem, ktoré patria k tým pár kúskom historických odevov zachovaných v miestnom depozite textílí.

Kurátor Peter Rybárik zameria pozornosť návštevníkov na štítky z prilieb granátnikov a porozpráva, čím všetkým môžu byť tieto miniatúrne predmety zaujímavé.

Podujatie doplnia sprístupnené priestory hradnej lisovne, venované téme vinárstva na Červenom Kameni a tiež nová výstava s názvom Za portrétom. Prednášky začínajú každých 30 minút od 19.00 do 22.00 hod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie