Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nočná mora každého záhradkára. Pomocou týchto trikov sa rýchlo a efektívne zbavíte buriny

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Prahl). Buriny sú nežiaduce rastliny, ktoré sa objavujú v záhrade a kradnú kvetom, stromom a kríkom mikro- a makroprvky z pôdy, priestor pre kvitnutie, slnko a vodu. Našťastie existuje niekoľko overených spôsobov, ako sa buriny z našej zelenej oázy zbaviť. Buriny sú nežiaduce rastliny, ktoré sa objavujú v […]
Menej ako 1 min. min.

22.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Prahl).

Buriny sú nežiaduce rastliny, ktoré sa objavujú v záhrade a kradnú kvetom, stromom a kríkom mikro- a makroprvky z pôdy, priestor pre kvitnutie, slnko a vodu. Našťastie existuje niekoľko overených spôsobov, ako sa buriny z našej zelenej oázy zbaviť.

Buriny sú nežiaduce rastliny, ktoré sa objavujú v záhrade a kradnú kvetom, stromom a kríkom mikro- a makroprvky z pôdy.
Foto: shutterstock/David Prahl

Ničenie buriny je nevyhnutné, ak sa chceme tešiť zo zdravého kvitnutia rastlín, na ktorých nám najviac záleží. Prítomnosť buriny v záhrade prispieva nielen k abnormálnemu vývoju iných rastlín, ale v niektorých prípadoch môže viesť k ich smrti.

Boj s burinou nemusí byť veľkou výzvou ani pre amatéra. Stačí sa zásobiť niekoľkými potrebnými ingredienciami, ktoré nám pomôžu vysporiadať sa s týmito nechcenými hosťami.

Octový postrek na burinu

Príprava roztoku na báze octu je veľmi jednoduchá a rýchla. Stačí zmiešať ocot s vodou v pomere 2:1 a zmes naliať do fľaše. Liehový ocot je najlepší proti burine, pretože má najvyššiu kyslosť.

Nezabudnite však nastriekať ocot na burinu, ktorá rastie ďaleko od iných rastlín, pretože im môže ublížiť.

Octový postrek možno úspešne použiť na príjazdové cesty a cestičky, kde sa často objavuje burina. Táto zmes skvele pôsobí aj na burinu na dlažobných kockách. Postrek octu na burinu je najlepšie vykonať pomocou rozprašovacej fľaše, ktorá umožňuje precízne nanesenie zmesi na burinu bez toho, aby ste jej účinkom vystavili ostatné rastliny.

Ocot by sme mali postrekovať skoro na jar, keď burina ešte nekvitne. Vtedy je najväčšia šanca sa ich zbaviť, pretože mladé buriny sú oveľa menej odolné ako staršie.

Ocot by sme mali postrekovať skoro na jar, keď burina ešte nekvitne.
Foto: shutterstock/Dean Clarke

Kuchynská soľ v boji proti burine

Použitie kuchynskej soli je veľmi populárna metóda boja proti burine. Posypte listy buriny soľou a potom ich pokropte trochou vody. Najlepšie je vykonať tento postup za slnečného dňa bez dažďa.

So spomínaným octom si môžeme pripraviť aj zmes. Potrebujeme k tomu 1 liter vody, pol pohára soli, 250 ml liehového octu a lyžičku prostriedku na umývanie riadu. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a nalejeme do rozprašovača. Aplikujte prípravok na listy buriny v suchom a horúcom dni.

Jedlá sóda na burinu

Jedlá sóda je záhradkárom dobre známa, pretože má široké využitie. Sóda sa dokonale vyrovná s burinou rastúcou v medzerách medzi dlažbovými doskami. Efektívny účinok jedlej sódy je možný, keď sú buriny ešte mladé.

Stačí posypať sódou listy buriny a do 24 hodín by mali byť zničené.

Sóda sa dokonale vyrovná s burinou rastúcou v medzerách medzi dlažbovými doskami.
Foto: shutterstock/kolokoso

Bielidlo na tkaniny na burinu

Použitie bielidla je účinný spôsob boja proti burine. Listy buriny postriekame bielidlom na tkaniny, ktoré zastaví kvitnutie rastliny. Navyše, bielidlo, ktoré sa dostane do pôdy, zničí semená buriny v nej.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Susedia si budú myslieť, že ste trávnik natreli farbou. Stačí popol a žihľava

Nekoste trávnik týmto spôsobom. Zničí sa a bude vyzerať nevzhľadne

The post Nočná mora každého záhradkára. Pomocou týchto trikov sa rýchlo a efektívne zbavíte buriny appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie