Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nokia oznámila nárast zisku napriek nižším tržbám. Dôvodom sú menšie náklady na technológiu 5G

Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia oznámil za  štvrťrok menší, ako očakávaný nárast zisku. A jeho tržby klesli, keďže operátori znížili výdavky na technológiu 5G, píšu Reuters a RTTNews. Upravený prevádzkový zisk bez určitých položiek vzrástol v 1. štvrťroku na 597 miliónov eur zo 479 miliónov v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť LSEG, […]
Menej ako 1 min. min.

Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia oznámil za  štvrťrok menší, ako očakávaný nárast zisku. A jeho tržby klesli, keďže operátori znížili výdavky na technológiu 5G, píšu Reuters a RTTNews.

Upravený prevádzkový zisk bez určitých položiek vzrástol v 1. štvrťroku na 597 miliónov eur zo 479 miliónov v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť LSEG, však predpovedali Nokii zisk 663 miliónov eur.

Zisk pripadajúci akcionárom spoločnosti sa v prvých troch mesiacoch roka zvýšil na 434 miliónov eur alebo 0,08 eura na akciu z 279 miliónov eur alebo 0,05 eura/akciu pred rokom.

Zisk aj tržby taiwanského výrobcu polovodičov TSMC v 1. štvrťorku vzrástli. Ťaží z rastu umelej inteligencie

Tržby za prvý štvrťrok však klesli na 4,67 miliardy eur z minuloročných 5,86 miliardy eur. Negatívne ich ovplyvnilo kolísanie výmenných kurzov spolu s ďalšími faktormi.

Generálny riaditeľ Pekka Lundmark uviedol, že pokračujúce zlepšovanie príjmu objednávok napriek slabým trhom by malo podporiť príjmy spoločnosti v druhej polovici roka 2024.

Spoločnosť zopakovala výhľad, ktorý zverejnila v januári, a očakáva prevádzkový zisk v roku 2024 v pásme 2,3 až 2,9 miliardy eur.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie