Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nová dopravná značka mätie vodičov. Dajte si na jej význam pozor

Celkom bežne si turisti na dovolenke prenajímajú vozidlo, aby mohli destináciu objavovať bez obmedzení. Nová dopravná značka v Španielsku však vyvoláva medzi vodičmi zmätok a neistotu, informuje portál Topspeed. Španielske ministerstvo dopravy a Generálne riaditeľstvo cestnej dopravy predstavili túto novú značku už v roku 2023 s cieľom zvýšiť bezpečnosť na cestách, ale mnoho vodičov, vrátane […]
Menej ako 1 min. min.

Celkom bežne si turisti na dovolenke prenajímajú vozidlo, aby mohli destináciu objavovať bez obmedzení. Nová dopravná značka v Španielsku však vyvoláva medzi vodičmi zmätok a neistotu, informuje portál Topspeed.

Španielske ministerstvo dopravy a Generálne riaditeľstvo cestnej dopravy predstavili túto novú značku už v roku 2023 s cieľom zvýšiť bezpečnosť na cestách, ale mnoho vodičov, vrátane turistov, ktorí krajinu navštevujú, jej význam stále nepozná.

Čo teda táto značka znamená a prečo je tak dôležité, aby ste ju pochopili?

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Značka mätie dovolenkárov

Nová dopravná značka vznikla ako súčasť stratégie na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky, s dlhodobým cieľom znížiť počet úmrtí na cestách o 50 %. Španielske úrady si uvedomili, že na dosiahnutie tohto cieľa potrebujú modernizovať a aktualizovať dopravné značenie.

Význam:

Táto konkrétna značka, známa pod kódovým označením P-35 zobrazuje dve siluety áut v červenom orámovanom trojuholníku a dve šípky, ktoré sa križujú.

Jej účelom je upozorniť vodičov na potenciálne nebezpečenstvo a umiestňuje sa na cestách, kde sa očakávajú zmeny jazdných pruhov. Tieto zmeny môžu zvýšiť riziko kolízií, preto vodiči musia byť ostražití a pripravení na možné nepredvídateľné situácie.

Túto značku môžete stretnúť napríklad tam, kde sa viaceré cesty spájajú do jedného bodu s prednosťou v jazde, alebo naopak, kde sa cesty rozvetvujú. Často sa nachádza na úsekoch rýchlostných ciest, kde nie je dostatok miesta na vytvorenie samostatných vjazdov a výjazdov.

Komplexné dopravné situácie vyžadujú zvýšenú opatrnosť a maximálne sústredenie zo strany vodičov. Práve na to má nová značka P-35 upozorniť.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Španieli bojujú s masovým turizmom

Baleárske ostrovy, známe krásnymi plážami a rušným nočným životom, zaviedli pred nedávnom prísne opatrenia na obmedzenie nadmerného pitia alkoholu a nevhodného správania turistov.

Ako sme vás informovali v jednom z našich článkov, na Mallorce, Ibize, Menorce a Formentere platí zákaz predaja alkoholu od 21:30 večer do 8:00 ráno. Tieto opatrenia majú znížiť počet problémov spôsobovaných najmä mladými turistami v mestách ako Llucmajor, Palma, Calvia (Magalluf) a Sant Antoni na Ibize.

Ďalšie opatrenie obmedzuje plavby „párty lodí“

Tie nesmú plávať bližšie než jednu námornú míľu (1,85 kilometra) od týchto miest. Lode takisto nemôžu naberať ďalších pasažierov z týchto lokalít. Opatrenia nadväzujú na regulácie z roku 2020, ktoré obmedzili „happy hours“ a „pub crawl“ ponuky.

Starosta Palmy, Jaime Martínez, verí, že nové zákony zlepšia správanie turistov. Porušenie zákazu predaja alkoholu môže viesť k pokutám od 1 500 do 3 000 eur. Tieto opatrenia majú chrániť kvalitu života miestnych obyvateľov a zabezpečiť príjemné prostredie pre všetkých.

The post Nová dopravná značka mätie vodičov. Dajte si na jej význam pozor appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie