Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nová Národná nemocnica má stáť v bratislavskom Ružinove, tvrdí Visolajský

Nová Národná nemocnica má stáť v bratislavskom Ružinove. Detská nemocnica sa má postaviť na Rázsochách. Vyplýva to z projektu, ktorý ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková predstavila na utorkovom stretnutí s poslancami Národnej rady, zástupcami mesta i odbornou verejnosťou. Potvrdili to viacerí jeho účastníci. Ministerka zdravotníctva bude bližšie informovať širokú aj odbornú verejnosť po prerokovaní a schválení […]
Menej ako 1 min. min.

Nová Národná nemocnica má stáť v bratislavskom Ružinove. Detská nemocnica sa má postaviť na Rázsochách. Vyplýva to z projektu, ktorý ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková predstavila na utorkovom stretnutí s poslancami Národnej rady, zástupcami mesta i odbornou verejnosťou.

Potvrdili to viacerí jeho účastníci. Ministerka zdravotníctva bude bližšie informovať širokú aj odbornú verejnosť po prerokovaní a schválení materiálu na vláde, informoval o tom hovorca ministerstva zdravotníctva Andrej Wallner.

“Bolo nám prezentované, že stavba Národnej nemocnice v Ružinove – teda dostavba, rekonštrukcia starej budovy – len schvaľovacie procesy by trvali štyri roky v tom optimistickom scenári,” uviedol šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

Zároveň na dostavbu nemocnice bude potrebné zbúrať zimný štadión v Ružinove. “Musí štát, Ministerstvo zdravotníctva SR, ponúknuť mestu nové pozemky a postaviť nový zimný štadión,” doplnil s tým, že by odhadovane vyšiel na 25 až 30 miliónov eur.

Projekt má ministerka zdravotníctva predkladať v stredu na vláde.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie