Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nové Audi A5: Počkať, veď to je predsa A4!

Ste zmätení? Ani sa nečudujeme, Audi totiž zásadne mení označovanie svojich modelov. Nové Audi A5 je vlastne priamym nástupcom modelu A4, hovoríme teda o karosárskych verziách sedan a kombi. Audi A5, ktoré ste doteraz poznali ako kupé resp. kabriolet úplne končí.  Nová logika označovania modelov hovorí, že párne čísla budú mať v názve modelu výhradne […]
Menej ako 1 min. min.

Ste zmätení? Ani sa nečudujeme, Audi totiž zásadne mení označovanie svojich modelov. Nové Audi A5 je vlastne priamym nástupcom modelu A4, hovoríme teda o karosárskych verziách sedan a kombi. Audi A5, ktoré ste doteraz poznali ako kupé resp. kabriolet úplne končí. 

Nová logika označovania modelov hovorí, že párne čísla budú mať v názve modelu výhradne elektrické autá a nepárne čísla budú označovať modely s konvenčným spaľovacím motorom. Zmena, tentokrát pozitívna, nastala aj pri označovaní motorizácií.

Zmena princípov 

Audi A5 už stojí na novej podlahovej platforme PPC (Premium Platform Combustion) čo sa prejavilo na robustnejšej stavbe. Radikálnou zmenou prešiel aj interiér, kde sa po novom nachádza združený zakrivený displej integrujúci dvojicu obrazoviek.

Pred vodičom sa nachádza 11,9-palcový prístrojový štít a centrálna dotyková obrazovka má veľkosť 14,5 palca. Ak si priplatíte, pred spolujazdcom sa ešte môže nachádzať aj tretia, 10,9-palcová dotyková obrazovka. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie postavené na využívaní umelej inteligencie.

Nový mild-hybrid 

Novinku si budete môcť kúpiť s viacerými druhmi pohonu. V ponuke bude benzínový štvorvalec 2,0 TFSI s výkonom 110 kW (150 k) alebo 150 kW (204 k) v kombinácii automatickou prevodovkou S-tronic.

Obľúbený naftový dvojliter TDI s výkonom 150 kW (204 k) bude po novom spolupracovať s prepracovaným mild-hybridným pohonom. Okrem klasického štartér-generátora totiž Audi A5 využíva aj ďalší elektromotor s výkonom 18 kW (24 k ). V praxi by teda auto malo zvládnuť prejsť pár kilometrov aj v čisto elektrickom režime.

Pre náročných ostáva v ponuke aj motor 3,0 TFSI s výkonom 270 kW (367 k) preplňovaný turbom s variabilnou geometriou lopatiek. Štandardne sa bude kombinovať s dvojspojkovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies so športovým diferenciálom.

 

The post Nové Audi A5: Počkať, veď to je predsa A4! appeared first on Autogratis.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie