Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nové Ferrari 12Cilindri prináša výkon 830 koní a atmosférický motor V12!

Žiadne turbo, žiaden hybrid, Ferrari 12Cilindri skrýva pod kapotou atmosférický 6,5-litrový dvanásťvalec s výkonom dosahujúcim 830 koní! Ferrari je jedinečné v tom, ako v rovnakej miere prijíma tradíciu a najmodernejšie technológie. Nie je to zrejme nikde tak zjavné ako pri jeho najnovšom počine s názvom 12Cilndri, nástupcovi 812 Superfast. A ako už názov napovedá, najväčšia […]
Menej ako 1 min. min.

Žiadne turbo, žiaden hybrid, Ferrari 12Cilindri skrýva pod kapotou atmosférický 6,5-litrový dvanásťvalec s výkonom dosahujúcim 830 koní!

Ferrari je jedinečné v tom, ako v rovnakej miere prijíma tradíciu a najmodernejšie technológie. Nie je to zrejme nikde tak zjavné ako pri jeho najnovšom počine s názvom 12Cilndri, nástupcovi 812 Superfast. A ako už názov napovedá, najväčšia pozornosť bola upriamená na motor V12 pod kapotou.

Jedinečný vzhľad

Pokiaľ ide o veľkosť, Ferrari 12Cilindri je o niečo väčšie ako 812 Superfast, hoci rázvor je kratší. Dizajn je podobný modelu Roma avšak s viacerými detailmi pripomínajúcimi model 365 GTB/4 Daytona.

Dôkazom je predovšetkým úzky čierny panel v lesklom prevedení umiestnený pred kapotou a medzi prednými svetlami.

 

V interiéri nájdete dnes už tradičný volant Ferrari ozdobený ovládacími prvkami, no na rozdiel od mnohých nových modelov značky je tu k dispozícii aj centrálny displej infotainmentu. Inak sa kabína príliš nelíši od toho, čo sme videli v SUV Purosangue.

 

Slušná porcia výkonu pod kapotou

Atmosférický 6,5-litrový, 65-stupňový agregát je najnovšou evolúciou dvanásťvalca Ferrari F140 V-12, ktorý bol prvýkrát použitý v Enze pred dvoma desaťročiami. Tu však dosahuje 830 koní pri 9 250 ot./min a krútiaci moment 678 Nm. Zaujímavosťou je, že Ferrari dokázalo splniť všetky príslušné emisné normy bez toho, aby sa spoliehalo na elektrifikáciu či turbodúchadlá. S motorom je spárovaná 8-stupňová dvojspojková prevodovka namontovaná vzadu, ktorá sľubuje o 30 percent rýchlejšie radenie ako prevodovka modelu 812 Superfast. Prechod na väčšie 21-palcové pneumatiky efektívne skracuje prevodové pomery o 5 percent, čo prispieva k lepšej akcelerácii. Ferrari uvádza šprint z nuly na stovku za 2,9 sekundy!

 

The post Nové Ferrari 12Cilindri prináša výkon 830 koní a atmosférický motor V12! appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie