Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nové kryptomeny sú v 78% manipulované

V posledných rokoch sa kryptomeny stali významnou súčasťou finančného trhu, pričom ich popularita a hodnota rastú exponenciálne. S týmto rastom však prišli aj obavy z potenciálnej manipulácie trhu, najmä v súvislosti s novými kryptomenami, ktoré sa objavujú na trhu. Otázka, či tvorcovia trhu manipulujú s novými zoznamami kryptomien, je legitímna a vyžaduje si dôkladné preskúmanie. […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sa kryptomeny stali významnou súčasťou finančného trhu, pričom ich popularita a hodnota rastú exponenciálne. S týmto rastom však prišli aj obavy z potenciálnej manipulácie trhu, najmä v súvislosti s novými kryptomenami, ktoré sa objavujú na trhu. Otázka, či tvorcovia trhu manipulujú s novými zoznamami kryptomien, je legitímna a vyžaduje si dôkladné preskúmanie.

Primárne zoznamy kryptomien, podobne ako počiatočné verejné ponuky (IPO) na tradičných trhoch, sú kritickými momentmi pre digitálne aktíva. Tieto udalosti často prilákajú veľkú pozornosť a špekulácie, čo môže viesť k výrazným výkyvom cien. V niektorých prípadoch sa zdá, že ceny sú umelo nafúknuté alebo deflované, čo vyvoláva podozrenia z manipulácie.

Tvorcovia trhu, ktorí spravujú likviditu pre kryptomeny, hrajú kľúčovú úlohu v stabilite a efektívnosti trhov. Ich zodpovednosťou je zabezpečiť, aby boli trhy likvidné a aby obchodovanie prebiehalo hladko. Avšak, akékoľvek zneužitie tejto pozície môže mať za následok vážne narušenie trhu a stratu dôvery investorov. To znamená, že 78,5 % uvedení na trh sa uskutočnilo spôsobom, ktorý narušil spravodlivé zisťovanie cien, čo malo nepriaznivý vplyv na koncových používateľov aj samotné projekty.

Významným rozdielom medzi IPO a primárnymi zoznamami kryptomien je spôsob stanovenia ceny. Kým pri IPO stanovujú cenu investičné banky, v prípade kryptomien sú ceny často stanovené pod trhovou hodnotou, čo vedie k výrazným cenovým skokom po zalistovaní. Tento jav môže byť výhodný pre raných investorov, ale tiež predstavuje riziko pre tých, ktorí vstupujú do trhu neskôr.

Existujú obavy, že niektoré kryptomeny môžu byť vystavené pump-and-dump schémam, kde cena aktíva je umelo zvýšená, aby prilákala neinformovaných investorov, ktorí potom utrpia straty po nevyhnutnom kolapse ceny. Tento typ schémy je nielen neetický, ale aj nelegálny a môže mať za následok vážne právne dôsledky pre tých, ktorí sa na ňom podieľajú.

Je dôležité, aby sa trhy s kryptomenami riadili transparentnosťou a spravodlivosťou, aby si udržali dôveru verejnosti a investorov. Regulácia a dohľad môžu pomôcť zmierniť riziko manipulácie, ale je tiež nevyhnutné, aby samotní investori boli ostražití a informovaní o potenciálnych rizikách.

Na záver, otázka manipulácie trhu v oblasti kryptomien zostáva otvorená a vyžaduje si ďalšie skúmanie a reguláciu. Je nevyhnutné, aby sa zabezpečila integrita trhu a ochrana investorov, čo je základným kameňom pre udržateľný rast a inovácie v tejto dynamicky sa rozvíjajúcej oblasti financií.

Zdroj: cointelegraph

Príspevok Nové kryptomeny sú v 78% manipulované je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie