Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nové vysoké pokuty pre turistov v Chorvátsku. Slováci to robia často

Chorvátsko, jedna z najnavštevovanejších krajín slovenskými turistami, zavádza prísne predpisy na zlepšenie kvality života svojich obyvateľov a udržanie verejného poriadku. Za ich porušenie budú ukladané vysoké pokuty, a to až do výšky 4-tisćie eur! Čo nesmiete robiť v Chorvátsku? Prísnejšie predpisy v Chorvátsku. V Splite to nerobte v centre mesta Jedným z hlavných bodov nového […]
Menej ako 1 min. min.

Chorvátsko, jedna z najnavštevovanejších krajín slovenskými turistami, zavádza prísne predpisy na zlepšenie kvality života svojich obyvateľov a udržanie verejného poriadku. Za ich porušenie budú ukladané vysoké pokuty, a to až do výšky 4-tisćie eur! Čo nesmiete robiť v Chorvátsku?

Prísnejšie predpisy v Chorvátsku. V Splite to nerobte v centre mesta

Jedným z hlavných bodov nového zákona je sprísnenie predpisov týkajúcich sa pitia alkoholu na verejných miestach. Úrady Splitu, jedného z najnavštevovanejších chorvátskych miest, sa rozhodli zaviesť prísne tresty za pitie alkoholu na nepovolených miestach.

Nové predpisy zakazujú konzumáciu alkoholických nápojov v centre mesta a v historických častiach mesta. sankcie za porušenie tohto zákazu sú oveľa vyššie ako v Poľsku. Osoby, ktoré budú prichytené pri pití alkoholu na verejnom mieste, môžu dostať pokutu vo výške 150 eur. Ak sa pokuta nezaplatí do troch dní, zvyšuje sa na 300 eur. Najprísnejšia pokuta vo výške až 4 000 EUR je za závažné narušenie verejného poriadku, ako je bitka pod vplyvom alkoholu alebo rušenie nočného pokoja.

Prísne tresty za nevhodné oblečenie. Za túto chybu zaplatíte až 150 eur

Ďalšou dôležitou zmenou sú tresty za nevhodné oblečenie na verejných miestach. Split zaviedol predpisy, ktoré zakazujú chodiť po meste v plavkách alebo bez trička. Turistom hrozí za tento typ porušenia pokuta vo výške 150 eur. Okrem toho v niektorých mestách platí zákaz nosenia oblečenia, ktoré propaguje povzbudzujúce látky. cieľom zavedenia týchto nariadení je zabezpečiť poriadok a rešpektovanie miestnych zvykov a kultúry.

V Chorvátsku to nikdy nerobte. Vysoká pokuta zaručená

Chorvátsko zavádza aj ďalšie predpisy, ktorých porušenie môže mať za následok vysoké pokuty. Turisti tiež nesmú spať na verejných miestach alebo liezť na pamiatky. Za každý z týchto priestupkov sú stanovené vysoké pokuty.

Tieto nové nariadenia sú súčasťou rozsiahleho programu na zaistenie bezpečnosti a poriadku pre obyvateľov aj turistov. Miestne úrady apelujú na návštevníkov, aby dodržiavali tieto nariadenia a rešpektovali miestne normy, aby bola dovolenka v Chorvátsku pre všetkých príjemná a bezproblémová.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie