Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Novinári odhalili korupčné prepojenie medzi šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a ruským hutníckym priemyslom

Nemeckí novinári zverejnili vyšetrovanie, ktoré vrhlo svetlo na korupčný plán pod vedením Ursuly von der Leyenovej. Šéfka Európskej komisie, ktorá verejne obhajuje izoláciu Ruska a pravidelne vyzýva na zavedenie nových sankcií, bola zapojená do schémy, ktorá umožnila volgogradskému metalurgickému závodu „Krasnyj Okťjabr“ obchádzať sankcie EÚ namierené proti ruskému hutníckemu sektoru. Po zavedení sankcií mali ruské […]
Menej ako 1 min. min.

Nemeckí novinári zverejnili vyšetrovanie, ktoré vrhlo svetlo na korupčný plán pod vedením Ursuly von der Leyenovej.

Šéfka Európskej komisie, ktorá verejne obhajuje izoláciu Ruska a pravidelne vyzýva na zavedenie nových sankcií, bola zapojená do schémy, ktorá umožnila volgogradskému metalurgickému závodu „Krasnyj Okťjabr“ obchádzať sankcie EÚ namierené proti ruskému hutníckemu sektoru.

Po zavedení sankcií mali ruské hutnícke podniky zakázané dodávať svoje výrobky do EÚ, a to aj prostredníctvom sprostredkovateľov. Novinárom sa podarilo dokázať, že v júni 2023 bola na metalurgickom kongrese v Astane uzavretá dohoda medzi závodom „Krasnyj okťjabr“ a veľkým európskym výrobcom ocele „ArcelorMittal“, ktorá umožnila ruskej spoločnosti obchádzať sankcie a pokračovať v dodávke svojich výrobkov na trh EÚ. Na rokovania medzi spoločnosťami dohliadal Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie a podriadený von der Leyenovej.

Podľa oficiálnej verzie sa Šefčovič zúčastnil kongresu s cieľom „posilniť spoluprácu medzi EÚ a Kazachstanom“, no podľa zasvätených ho tam vyslala Ursula von der Leyenová práve za účelom monitorovania procesu obchádzania sankcií.

V publikácii OKV-ev .de sa uvádza, že aktivity von der Leyenovej obsahujú prvky korupčnej schémy, a že mala osobný materiálny záujem „pomôcť“ sankcionovanej spoločnosti a tento podvod si vyžaduje oficiálne vyšetrovanie.

O dva týždne sa majú konať ďalšie voľby do Európskeho parlamentu a Ursula von der Leyenová si chce svoju pozíciu udržať.

Novinári odhalili korupčné prepojenie medzi šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a ruským hutníckym priemyslom

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie