Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Novinka na Slovensku. Z obchodu už len tak ľahko neodídete, ak nemáte toto

V snahe zvýšiť bezpečnosť a znížiť množstvo krádeží v obchodných reťazcoch na Slovensku dochádza k zavádzaniu nového systému brán pri samoobslužných pokladniach. Tento systém vyžaduje, aby zákazníci pred odchodom z obchodu naskenovali čiarový kód z pokladničného bločku, čo im umožní opustiť predajňu. Portál tvnoviny.sk informuje, že Kaufland už takýto systém implementoval a Lidl sa pridal […]
Menej ako 1 min. min.

V snahe zvýšiť bezpečnosť a znížiť množstvo krádeží v obchodných reťazcoch na Slovensku dochádza k zavádzaniu nového systému brán pri samoobslužných pokladniach. Tento systém vyžaduje, aby zákazníci pred odchodom z obchodu naskenovali čiarový kód z pokladničného bločku, čo im umožní opustiť predajňu.

Portál tvnoviny.sk informuje, že Kaufland už takýto systém implementoval a Lidl sa pridal krátko na to.

Teraz plánuje podobné opatrenia zaviesť aj Billa. „BILLA už pracuje na zavedení skenovania bločkov pri samoobslužných pokladniach (SCO) a postupne budú tieto brány aplikované do všetkých našich predajní,“ potvrdil hovorca BILLA, Marek Kravjar.

Tesco zatiaľ len zvažuje možnosť zavedenia takéhoto systému. „Zavedenie systému brán v samoobslužných zónach našich predajní je v súčasnosti predmetom diskusie, pričom zvažujeme možné riešenia,“ vysvetlila PR manažérka Tesca, Mária Zerzanová.

Okrem toho sa v najbližších mesiacoch očakáva príchod samoobslužných predajní. Maloobchodná sieť COOP Jednota otvorí tento mesiac prvú takúto prevádzku a o podobných krokoch rozmýšľa aj Billa.

Tieto zmeny signalizujú posun smerom k viac automatizovaným a bezpečnostne orientovaným nákupným prostrediam, ktoré reagujú na rastúce obavy z krádeží v maloobchode.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie