Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Novotný se pochlubil omluvou Zemanovi. Nadávky exprezidentu zabraly více než polovinu dopisu

„Odeslat toto panu inženýrovi doporučeně. Sto tisíc mu ještě poslat. Jeho právníkovi 14 a něco. Hele, zkusil jsem si to a není tak těžký respektovat rozsudek. Ale nesmíš být vemeno a kok*t k tomu, to je jasný,“ napsal starosta Novotný na síti X. Novotný ve videu urážel nejen tehdejšího prezidenta Zemana, ale i stranu SPD Tomia Okamury […]
Menej ako 1 min. min.

„Odeslat toto panu inženýrovi doporučeně. Sto tisíc mu ještě poslat. Jeho právníkovi 14 a něco. Hele, zkusil jsem si to a není tak těžký respektovat rozsudek. Ale nesmíš být vemeno a kok*t k tomu, to je jasný,“ napsal starosta Novotný na síti X.

Novotný ve videu urážel nejen tehdejšího prezidenta Zemana, ale i stranu SPD Tomia Okamury a navážel se také do postojů některých lidí k Ukrajině, která už přes dva roky čelí ruské agresi. Kvůli videu dostal pokutu 20 tisíc korun v přestupkovém řízení. Zemanovi právní zástupci pak podali na Novotného občanskoprávní žalobu na ochranu osobnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Petr Pavel opustil nemocnici, bude se léčit doma. Hrad zveřejnil detaily nehody na motorce

Soud v rozsudku vydaném minulý týden v úterý Novotnému nařídil, že se musí Zemanovi omluvit dopisem s vlastnoručním podpisem, a to do tří dnů od nabytí právní moci rozsudku. Navíc musí zaplatit odškodné 100 tisíc korun a náklady na soudní řízení.

Žalobu na ochranu osobnosti na Novotného podal i Okamura. V tomto případě se na rozhodnutí teprve čeká.

Kvůli nevybíravým výrokům čelí Novotný kritice i od svých spolustraníků. Širší vedení ODS, které se sejde po evropských volbách, zváží, zda má Novotného vyloučit ze strany. Předsednictvo strany v čele s premiérem Petrem Fialou se už dříve usneslo, že Novotného výroky jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemědělci vysypali Novotnému před radnici kupu hnoje. Podívejte se na reportáž níže

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie