Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nový minister zohnal vyše sto miliónov na platy zdravotníkov, Pellegrini podpíše konsolidačný balíček

Prezident Peter Pellegrini dnes oznámil, že konsolidačný balíček a transakčnú daň podpíše. Ako podomienku na podpis konsolidácie predtým určil úpravu pri plánovanom nižšom raste platov zdravotníkov. Minister zdravotníctva Kamil Šaško oznámil, že sestrám a záchranárom budú platy rásť podľa automatu, ako bolo plánované pred schválením konsolidácie.  „Lekárom porastie plat o 6,4 percenta namiesto pôvodných troch […]
Menej ako 1 min. min.

Prezident Peter Pellegrini dnes oznámil, že konsolidačný balíček a transakčnú daň podpíše. Ako podomienku na podpis konsolidácie predtým určil úpravu pri plánovanom nižšom raste platov zdravotníkov.

Minister zdravotníctva Kamil Šaško oznámil, že sestrám a záchranárom budú platy rásť podľa automatu, ako bolo plánované pred schválením konsolidácie. 

„Lekárom porastie plat o 6,4 percenta namiesto pôvodných troch percent,“ povedal Šaško. Do dvoch rokov sľubuje návrat na predkonsolidačnú úroveň. Zdravotnícke odbory teraz žiada o prijatie dohody.

„Neverím, že by malý rozdiel viedol k tomu, aby si lekári ďalej brali pacientov ako rukojemníkov,“ povedal prezident Pellegrini.

„Po rokovaniach s ministerstvom financií a rokovaniach v koalícií sa mu (Kamilovi Šaškovi, pozn. red.) podarilo vyrokovať dodatočný balík na lepšie zvýšenie platov v slovenskom zdravotníctve,“ povedal prezident Peter Pellegrini. 

Balík má podľa neho hodnotu viac ako 100 miliónov. „Ide o balík mzdových príspevkov. Táto suma je konečná a už ju nie je možné prekročiť,“ povedal minister zdravotníctva. 

Podmienka pri zdravotníkoch už teda bola podľa Pellegriniho splnená.

Pellegrini síce oznámil, že transakčnú daň podpíše, no žiada vládu o odstránenie nedokonalostí pred jej účinnosťou, ktorá bude 1. apríla v budúcom roku. „Ľudia na Slovensku za posledné roky výrazne schudobneli,“ povedal Pellegrini. Verí však, že vláda podá pomocnú ruku tým, ktorí by sa kvôli konsolidácii mohli dostať do problémov.

Správu aktualizujeme.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie