Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci

Kauza okolo novelizácie zákona o mimovládnych organizáciách sa zatiaľ nedočkala rozuzlenia. Poslanci prerušili rokovanie v tejto veci, prednosť dostali vládne návrhy z envirorezortu, ktoré prejednávali vo štvrtok pre zrýchlené legislatívne konanie. Novela tak visí vo vzduchu, politici aj tretí sektor však už k nej zaujali postoj a plánujú ďalšie kroky. V rámci návrhu pribudnú mimovládnym organizáciám nové povinnosti, špeciálne uvádzanie […]
Menej ako 1 min.

Kauza okolo novelizácie zákona o mimovládnych organizáciách sa zatiaľ nedočkala rozuzlenia. Poslanci prerušili rokovanie v tejto veci, prednosť dostali vládne návrhy z envirorezortu, ktoré prejednávali vo štvrtok pre zrýchlené legislatívne konanie. Novela tak visí vo vzduchu, politici aj tretí sektor však už k nej zaujali postoj a plánujú ďalšie kroky.

V rámci návrhu pribudnú mimovládnym organizáciám nové povinnosti, špeciálne uvádzanie výročných správ týkajúcich sa financovania a odtajňovanie anonymných darcov, ktorí ročne prispeli viac ako päťtisíc eur na ich chod. 

Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia

„Neviem, prečo sa tomu tak bránia. Veď nám ide len o transparentnosť a ak je tam legálna činnosť, tak by s tým nemali mať problém. Mali by to uvítať,“ hovorí jeden z navrhovateľov zákona Rudolf Huliak z SNS.

Zákonu však do detailov nerozumie a predpokladá, že bude fungovať podobne, ako funguje legislatíva o financovaní politických strán. Pre národniarov návrh totiž vypracovali právnici.

Pokuty a rušenia

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 68% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie