Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nový ruský minister robí „veľké upratovanie“. Vyhadzuje zlodejov!

www.slovanskenoviny.sk/rss Belousov začal robiť poriadok: Po generáloch sa „minister ujal“ aj nižších dôstojníkov. Ruský minister obrany Andrej Belousov po nástupe do funkcie neopúšťa titulné stránky novín a hlavné stránky iných médií – nielen ruských, ale aj západných. Dokonca aj nepriateľ sa s obavami pozerá na to ako ruské minosterstvo obrany okamžite začalo obnovovať poriadok, píše agentúra.   Nová metla… […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Belousov začal robiť poriadok: Po generáloch sa „minister ujal“ aj nižších dôstojníkov. Ruský minister obrany Andrej Belousov po nástupe do funkcie neopúšťa titulné stránky novín a hlavné stránky iných médií – nielen ruských, ale aj západných.

Dokonca aj nepriateľ sa s obavami pozerá na to ako ruské minosterstvo obrany okamžite začalo obnovovať poriadok, píše agentúra.  

Nová metla…

„Môžeme povedať, že s jeho príchodom sa začala nová éra vo vedení minosterstva. Začal konať a okamžite nastolil poriadok“ – píšu politickí komentátori.

Hneď začal dávať veci do poriadku

Po prvé, niekoľko generálov z tímu bývalého minostra Šojgu sa dostalo do takzvanej „čistky“. Nie však len generáli.  Napríklad  Rosiana Markovská bola tlačovou tajomníčkou Šojgu bola jednou z prvých, ktorých nový minister vyhodil.

Prišlo aj na zlodejov

Nejde však len o odvolávania, ale aj o zatýkanie vysokých predstaviteľov ministerstva obrany pre podozrenie z korupcie. Vo väzení skončili štyria vysokopostavení generáli na ministerstve – Vadim Šamarin, Ivan Popov, Jurij Kuznecov a Timur Ivanov. Aj ďalšia „generálka“ zo Šojguovho tímu, Maria Katajevová opustila svoj post.

Upratovanie

Belousov sa ale gólmi netajil. Vzápätí oznámil, že sa chystá urobiť na ministerstve audit, s cieľom zbaviť sa korupcie a zvýšiť transparentnosť, ako aj posúdiť zodpovednosť všetkých zamestnancov. Súvisí to so zatknutím generálov z ministerstva obrany, námestníkov ministra z tímu Šojgu a veliteľov armády.

Kontroly v teréne…

Okrem prepúšťania, spustil nový minister rozsiahle kontroly, pri ktorých zistili značné množstvo prípadov korupcie, ale aj zneužívania medzi generálmi a ďalšími vysokými dôstojníkmi. Čistky sú zamerané na odstránenie systémových problémov v rezorte.

Minister na kontrole pohrozil väzením!

„… budete mi každý mesiac hlásiť! A len skúste nedodržať termín! Len skúste, ponesiete trestnú zodpovednosť!“, pohrozil minister.

Prečo to robí?

Konečným Belousovovým cieľom je obnoviť dôveru v ministerstvo „Ministerstvo by sa malo stať príkladom čestnosti a profesionality pre celú krajinu. Korupcia podkopáva základy bezpečnosti štátu“. V jednom zo svojich prejavov povedal, že zlodejov v uniformách netreba tolerovať, lebo v stávke je bezpečnosť ruských občanov.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Nový ruský minister robí „veľké upratovanie“. Vyhadzuje zlodejov! je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie