Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nový ukrajinský rekord: Aby zasiahol rafinériu, urazil dron 1500 kilometrov

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenie v ruskej Belgorodskej oblasti po dronovom útoku, ktorý Rusko pripisuje Ukrajine. Tá naopak vo štvrtok ráno uviedla, že zostrelila 17 z 20 dronov vyslaných Ruskom nad Odeskou oblasťou. Zdroje ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU oznámili, že ich drony útočili v Krasnodarskom kraji na juhozápade Ruska a zasiahli ropnú rafinériu v Baškirsku […]
Menej ako 1 min. min.

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenie v ruskej Belgorodskej oblasti po dronovom útoku, ktorý Rusko pripisuje Ukrajine. Tá naopak vo štvrtok ráno uviedla, že zostrelila 17 z 20 dronov vyslaných Ruskom nad Odeskou oblasťou.

Zdroje ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU oznámili, že ich drony útočili v Krasnodarskom kraji na juhozápade Ruska a zasiahli ropnú rafinériu v Baškirsku na južnom Urale. Bezpilotné lietadlo pri tom vraj urazilo rekordných 1 500 kilometrov.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov ráno na Telegrame napísal o siedmich zranených dospelých a zranenom 11-ročnom dievčati, 37 poškodených vozidlách a niekoľkých bytových domoch. Väčšina škôd pripadá podľa neho na mesto Belgorod.

Kedy do útoku? Americkí bezpečnostní analytici sa sporia, kedy má Ukrajina prejsť do protiofenzívy

Útok na ropné sklady

Iný ukrajinský dronový útok poškodil niekoľko zásobníkov ropy v rafinérii v ruskom Krasnodarskom kraji. Ruské sily uviedli, že šesť prilietajúcich dronov zničili a ich trosky spadli neďaleko dediny Jurovka, ktorá leží zhruba 60 kilometrov od Ruskom okupovaného Krymu.

„Zničených bolo asi šesť bezpilotných lietadiel, ale niekoľko ich spadlo do areálu depa. To spôsobilo požiar, ktorý poškodil niekoľko zásobníkov,“ uviedla správa Krasnodarského kraja.

Útok na ruské ropné sklady v oblasti neďaleko Krymského polostrova vo štvrtok podľa médií potvrdili zdroje ukrajinskej tajnej služby SBU. Tie uviedli, že ich drony zasiahli dva ropné sklady v Jurovke, ktoré podľa nich slúžia na zásobovanie ruských jednotiek na Kryme.

Ruské úrady tiež predtým informovali o škodách v rozsiahlom komplexe na spracovanie ropy a hnojív v Salavate, ktorý podľa nich však ďalej normálne funguje. Salavat leží viac ako 1 100 kilometrov východne od Moskvy.

Útoky pripisujú Ukrajine

Ďalšie nálety dronov oznámili v noci na štvrtok gubernátori ruskej Kurskej a Brianskej oblasti, podľa nich si však útoky nevyžiadali žiadne škody ani obete.

Lietadlá F-16 budeme považovať za nosiče jadrových zbraní, varovalo Rusko

Ruské pohraničné regióny v súvislosti s ruskou inváziou do susednej krajiny čelia ostreľovaniu a útokom dronov, ktoré ruské úrady pripisujú Ukrajine. Kyjev uviedol, že tak robí v reakcii na v podstate každodenné bombardovanie ukrajinských miest zo strany ruských síl.

Ukrajina sa ruskej vojenskej invázii bráni už viac ako dva roky. V noci na stredu čelila masívnemu útoku zo strany ruskej armády, ktorá útočila na energetickú infraštruktúru takmer po celej krajine.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie