Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nový Volkswagen Tiguan i Passat jsou výhodnější než dříve. Na výbavě nešetřily

Volkswagen Passat by se bez nadsázky dal označit za legendu v automobilovém průmyslu. Jeho historie se píše od roku 1973 a v současné době se prodává ve své deváté generaci, u nás ale už jen jako kombík. Ten navíc od posledně docela narostl, a to do všech rozměrů. Na délku se prodloužil o více než […]
Menej ako 1 min. min.

Volkswagen Passat by se bez nadsázky dal označit za legendu v automobilovém průmyslu. Jeho historie se píše od roku 1973 a v současné době se prodává ve své deváté generaci, u nás ale už jen jako kombík. Ten navíc od posledně docela narostl, a to do všech rozměrů. Na délku se prodloužil o více než čtrnáct centimetrů, kdy se zároveň o trochu protáhl i rozvor, a pár čísel si přidal na šířce i výšce.

K TÉMATU: Škoda slavnostně odhalila nový Superb: Je ještě prostornější a vychytanější. Čím zaujme?

V interiéru se to projevilo především v zavazadlovém prostoru, který se zvětšil o rovných 40 litrů na 690 litrů. Po sklopení zadních opěradel se dostává na 1 920 litrů, čímž tedy pojme o 140 litrů více než minulá generace. A cenově je přitom výrazně výhodnější.

Vděčí za to hlavně přidáním akční výbavy Limited, jež je obsahově shodná se základním provedením Passat, nicméně s cenou 899 900 Kč je levnější o rovných sto tisíc korun. Ve standardu obsahuje například adaptivní tempomat, dvouzónovou klimatizaci, udržování v jízdním pruhu, kola z lehké slitiny a také parkovací senzory. Nejenže je tak dostupnější než minulá verze, která začínala na milionu korun, ale je zároveň výhodnější i ve srovnání s konkurenční Škodou Superb. U ní ceny začínají na 975 tisících.

Za necelých osm set tisíc

Nový Volkswagen Tiguan se oproti svému kolegovi mezigeneračně zvětšil jen o pár centimetrů, a to v podstatě jen v délce, která je nyní prodloužena o rovné tři centimetry. Zajímavé přitom je, že nabízí o 37 litrů větší kufr. Momentálně totiž pojme náklad o objemu 652 litrů.

Stejně jako Passat se zatím nabízí pouze s automatickou převodovkou ve spojení s mild-hybridní patnáctistovkou či dvoulitrovým turbodieselem. V případě kompaktního SUV má ovšem u každého motoru k dispozici dvě výkonové verze. Nejlevněji vychází s přeplňovaným zážehovým čtyřválcem o síle 130 koní v akčním provedení Limited.

Jde v podstatě o zvýhodněnou základní výbavu Tiguan, kde jsou součástí standardu například přední LED světlomety, parkovací senzory i kamera, vyhřívaná sedadla, sledování mrtvého úhlu nebo také prodloužená záruka. Oproti ní je ale s cenou 799 900 Kč o rovných sto tisíc levnější.

Větší kapacita i kufr

Volkswagen představil s novými generacemi svých úspěšných vozů i plně elektrické MPV s prodlouženým rozvorem ID.Buzz Long. Ten je oproti svému kratšímu sourozenci delší o 25 centimetrů a nabízí až sedm míst k sezení. Zároveň se tak vytvořil prostor pro větší baterie, které budou disponovat využitelnou kapacitou 86 kWh. Zvýšil se i nabíjecí výkon, a to až na 200 kW.

Novinka měří na délku necelých pět metrů, čímž se přiblížila k oblíbenému Volkswagenu Multivan. Do kufru se za třetí řadu sedadel vejde náklad o objemu až 476 litrů, po jejím vyjmutí vzroste až na patnáct set litrů a v případě sklopení druhé řady se dostává na 2 469 l, což je o téměř 370 litrů více než nabídne klasický ID.Buzz.

Cenu odhalí automobilka až v létě tohoto roku. Zatím pouze prozradila, že v nabídce bude nový elektromotor o výkonu 210 kW, díky němuž MPV zrychlí z nuly na sto za necelých osm vteřin. Rovněž nový ID.Buzz Long přinese řadu vylepšených technologií v čele s dálkově ovládaným parkovacím asistentem skrze mobilní telefon nebo také panoramatickou střechu s tekutými krystaly.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie