Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Novým riaditeľom SHMÚ sa stal Vasil Penev

Novým riaditeľom Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa stal manažér v oblasti ekonomiky a informačných technológií Vasil Penev. Do funkcie ho na základe výsledkov riadneho výberového konania vymenoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Informoval o tom odbor komunikácie envirorezortu. Doterajšia poverená riaditeľka SHMÚ Ivana Herkel sa vráti na pôvodné miesto ekonómky v SHMÚ. “Ide […]
Menej ako 1 min. min.

Novým riaditeľom Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa stal manažér v oblasti ekonomiky a informačných technológií Vasil Penev.

Do funkcie ho na základe výsledkov riadneho výberového konania vymenoval minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).

Informoval o tom odbor komunikácie envirorezortu. Doterajšia poverená riaditeľka SHMÚ Ivana Herkel sa vráti na pôvodné miesto ekonómky v SHMÚ.

“Ide o skúseného manažéra, ktorý v minulosti pôsobil na viacerých riadiacich funkciách v oblasti financií a informačných technológií,” skonštatovalo ministerstvo. Taraba od nového riaditeľa očakáva najmä lepšie riadenie projektov súvisiacich s informačnými technológiami, prijímanie správnych manažérskych rozhodnutí a nastavenie transparentného financovania SHMÚ.

Penev po absolvovaní štúdia pôsobil ako obchodný riaditeľ viacerých súkromných spoločností. Medzi rokmi 2016 až 2020 pracoval ako vedúci odboru informačných technológií v Dopravnom podniku Bratislava.

Rezort priblížil, že v SHMÚ pôsobil medzi rokmi 2017 a 2020 ako riaditeľ úseku podporných aktivít. V rokoch 2020 a 2021 bol poverený riadením sekcie ekonomiky v Sociálnej poisťovni. Súčasne pracoval od roku 2020 do roku 2024 ako projektový manažér medzinárodnej spoločnosti v IT oblasti.

Predchádzajúci riaditeľ SHMÚ Martin Benko skončil vo svojej funkcii v apríli. Dôvodov na odvolanie Benka bolo podľa Tarabu množstvo. Išlo predovšetkým o zlý manažment riadenia inštitúcie, osobitne v oblasti manažovania IT projektov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie