Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Novým slovenským veľvyslancom na Ukrajine bude Pavel Vízdal, pred jeho odchodom ho prijal minister Blanár (foto)

Podľa ministra zahraničia Juraja Blanára je vojna na Ukrajine pre Slovensko najakútnejšou zahranično-politickou a bezpečnostnou výzvou.
Menej ako 1 min. min.

25.6.2024 (SITA.sk) – Novým veľvyslancom Slovenska na Ukrajine bude doterajší veľvyslanec s osobitným poslaním pre Ukrajinu Pavel Vízdal. Ako ďalej informovalo ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí, diplomatické zastúpenie SR na Ukrajine bude pod vedením nového veľvyslanca pokračovať v posilňovaní bilaterálneho dialógu.

Mám jasné priority, ktoré budem na Ukrajine implementovať. Nosnými piliermi nášho programu je rozvoj slovensko-ukrajinských vzťahov, spolupráca pri poskytovaní pomoci Ukrajine s orientáciou na humanitárne projekty a rozvojovú agendu, prehĺbenie ekonomickej spolupráce, integrácia Ukrajiny do európskych štruktúr,” uviedol Vízdal.

Bezpečnostná výzva

Podľa ministra zahraničia Juraja Blanára je vojnový konflikt na Ukrajine pre Slovensko najakútnejšou zahranično-politickou a bezpečnostnou výzvou.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Prioritou v tejto oblasti pre nás naďalej ostáva poskytovanie humanitárnej pomoci, podpora mierového riešenia a čo najskoršieho ukončenia konfliktu,“ zdôraznil šéf slovenskej diplomacie.

Povojnová rekonštrukcia Ukrajiny

Slovensko má podľa rezortu zahraničných vecí záujem podieľať sa na obnove a povojnovej rekonštrukcii svojho východného suseda.

Slovenské veľvyslanectvo v Kyjeve bude v tejto súvislosti poskytovať maximálnu súčinnosť štátnym i neštátnym aktérom v konkrétnych obchodných príležitostiach, ktoré budú mať pozitívny dopad aj na zintenzívnenie obchodno-ekonomických vzťahov a rozvoj prihraničných regiónov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Humanitárna pomoc Ukrajine, Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, rusko-ukrajinský konflikt, Veľvyslanectvo, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Novým slovenským veľvyslancom na Ukrajine bude Pavel Vízdal, pred jeho odchodom ho prijal minister Blanár (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie