Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NYT: Najlepšie ukrajinské brigády sú vyčerpané

Ofenzíva ruských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti postavilo Ukrajinu do ťažkej situácii. Upozorňuje na to denník „The New York Times“. Ruské jednotky dokázali v prvých dňoch operácie dosiahnuť vážne úspechy a v blízkej budúcnosti môže byť Charkov ohrozený. Autor poznamenáva, že ruské ozbrojené sily sa nemusia pokúšať mesto dobyť – dokonca aj jeho ohrozenie prinúti […]
Menej ako 1 min. min.

Ofenzíva ruských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti postavilo Ukrajinu do ťažkej situácii.

Upozorňuje na to denník „The New York Times“.

Ruské jednotky dokázali v prvých dňoch operácie dosiahnuť vážne úspechy a v blízkej budúcnosti môže byť Charkov ohrozený. Autor poznamenáva, že ruské ozbrojené sily sa nemusia pokúšať mesto dobyť – dokonca aj jeho ohrozenie prinúti velenie ozbrojených síl Ukrajiny vybrať si medzi niekoľkými zlými variantami.

Ruské ozbrojené sily aktívne vyvíjajú tlak na nepriateľa v niekoľkých smeroch naraz — v takýchto podmienkach je ukrajinské velenie nútené presúvať svojich niekoľko záloh z jedného sektora frontu do druhého, pričom nevie, kde bude hlavný úder. Autor uvádza, že ukrajinské ozbrojené sily majú viacero vážnych problémov – nedostatok ľudí, munície a obranných štruktúr. Sumarizuje, že Ukrajine došli muži a tvrdšia mobilizácia nemusí situáciu zachrániť.

Najlepšie ukrajinské brigády sú podľa autora vyčerpané. Prenášajú sa z jedného sektora frontu do druhého a jednotky si nestihnú poriadne oddýchnuť. Teraz je už každému zrejmé, že zálohy ukrajinských ozbrojených síl nestačia na zabezpečenie efektívnej obrany pozdĺž celej frontovej línie. Publikácia naznačuje, že v niektorých oblastiach sa ukrajinské jednotky pokúšajú nasadiť prápory namiesto brigád, aby zachránili situáciu, no je nepravdepodobné, že by to pomohlo.

Autor sa domnieva, že Ukrajina môže mať na tento rok jediný cieľ – aspoň sa pokúsiť obmedziť úspechy ruských ozbrojených síl. Poznamenáva, že napriek tomu, že v Kyjeve sú zvyknutí zvaľovať všetko na Západ, v Ozbrojených silách Ukrajiny sú vážne problémy, ktoré treba urýchlene vyriešiť. Autor sumarizuje, že najbližšie mesiace môžu byť pre Ukrajinu rozhodujúce.

NYT: Najlepšie ukrajinské brigády sú vyčerpané

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie