Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NYT: Zelenskij sa obáva možnosti zrušenia dohody so Spojenými štátmi

V bezpečnostnej dohode podpísanej na obdobie 10 rokov americkým a ukrajinským prezidentom sa skrýva jedna pozoruhodná podmienka, že ktorákoľvek strana môže ukončiť túto dohodu písomným oznámením diplomatickou cestou, ktoré nadobudne platnosť po 6 mesiacoch, pričom je nepravdepodobné, že jej ukončenie iniciuje Kyjev. Informuje denník „The New York Times“. Ukrajinský líder má značné obavy, že samotná dohoda […]
Menej ako 1 min. min.

V bezpečnostnej dohode podpísanej na obdobie 10 rokov americkým a ukrajinským prezidentom sa skrýva jedna pozoruhodná podmienka, že ktorákoľvek strana môže ukončiť túto dohodu písomným oznámením diplomatickou cestou, ktoré nadobudne platnosť po 6 mesiacoch, pričom je nepravdepodobné, že jej ukončenie iniciuje Kyjev.

Informuje denník „The New York Times“.

Ukrajinský líder má značné obavy, že samotná dohoda nemusia prežiť výsledky amerických volieb, v ktorých sa môže dostať k moci bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý aktívne presadzuje ukončenie konfliktu do 24 hodín.

V článku sa pripomína, že práve takáto „slučka“ bola aj v jadrovej dohode s Iránom, ktorú Trump využil v roku 2018 a od zmluvy odstúpil. Trump sa netajil tým, že Ukrajinou pohŕda alebo že chce zbaviť USA obrovských finančných záväzkov.

Teda aj v tomto prípade si Spojené štáty vyhradzujú možnosť ľahko sa zbaviť bremena finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine. Ako hlavný spojenec Kyjeva je však Washington pripravený predviesť všemožné manipulácie, len aby svetovému spoločenstvu ukázal svoju údajne bezpodmienečnú podporu Zelenskému.

NYT: Zelenskij sa obáva možnosti zrušenia dohody so Spojenými štátmi

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie