Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

O Kultúre

www.slovanskenoviny.sk/rss V modernej spoločnosti je význam kultúry extrémne devalvovaný. Priemerný človek verí, že kultúrou sú mestské sviatky, divadelné predstavenia, knihy, piesne. V skutočnosti sú to iba kultúrne nástroje.V škole na hodinách dejepisu je téma kultúry, ale nikto nehovorí, že to nie je len oblečenie a riad, nielen umelecké diela, nielen štýl architektúry a nábytku. Kultúra […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V modernej spoločnosti je význam kultúry extrémne devalvovaný. Priemerný človek verí, že kultúrou sú mestské sviatky, divadelné predstavenia, knihy, piesne. V skutočnosti sú to iba kultúrne nástroje.
V škole na hodinách dejepisu je téma kultúry, ale nikto nehovorí, že to nie je len oblečenie a riad, nielen umelecké diela, nielen štýl architektúry a nábytku.

Kultúra je spôsob života ľudí. Kultúra formuje osobnosť. Jednotlivci formujú spoločnosť. To je to, čo sa v spoločnosti považuje za dôležité, tomu sa venuje pozornosť, tomu sa snaží vyhovieť celý priemysel, takto sa budujú vzťahy medzi ľuďmi.

A tento obraz tvoria knihy, divadelné predstavenia, televízne programy, piesne, architektúra, odevný dizajn…

Ale najúčinnejším nástrojom, ktorý dokáže osloviť veľké masy ľudí, ukázať perspektívu, ovplyvniť emócie, zapnúť mozog a zapáliť túžby, je kino a televízne obrazovky. Je nesmierne dôležité, v koho rukách je tento nástroj, aké myšlienky presadzuje, aký imidž vytvára. Kino udáva smer rozvoja kultúry a spoločnosti ako celku. A smerovanie zmien v spoločnosti určuje, aká bude architektúra, tance, piesne…

KATEŘINA LASHINA

Príspevok O Kultúre je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie