Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

O polnoci sa skončila volebná kampaň do europarlamentu, aktuálne plynie moratórium

Volebná kampaň pred sobotnými eurovoľbami sa o polnoci skončila, od štvrtka plynie moratórium. Trvá až do skončenia hlasovania na území Slovenska, teda do zatvorenia volebných miestností. Informuje o tom Ministerstvo vnútra. Počas moratória je podľa zákona zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky a volebných ankiet. Kandidujúce politické subjekty nemôžu počas moratória viesť volebnú kampaň. Zakazuje […]
Menej ako 1 min. min.

Volebná kampaň pred sobotnými eurovoľbami sa o polnoci skončila, od štvrtka plynie moratórium. Trvá až do skončenia hlasovania na území Slovenska, teda do zatvorenia volebných miestností. Informuje o tom Ministerstvo vnútra. Počas moratória je podľa zákona zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky a volebných ankiet.

Kandidujúce politické subjekty nemôžu počas moratória viesť volebnú kampaň. Zakazuje sa tiež zverejňovať informácie o kandidujúcich politických subjektoch v ich prospech alebo neprospech v rozhlasovom a televíznom vysielaní, v rámci audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie, v periodických a neperiodických publikáciách a v agentúrnom spravodajstve. RTVS a vysielatelia s licenciou majú počas moratória zakázané vysielanie politickej propagácie.

Veľká tragédia v Česku: V Pardubiciach sa zrazil rýchlik s nákladným vlakom, hlásia najmenej štyroch mŕtvych

Bilbordy a volebné plagáty, ktoré boli vylepené počas volebnej kampane, nebolo potrebné odstrániť pred začiatkom volebného moratória. “Videoreklama na svetelnej reklamnej tabuli nemôže byť zverejňovaná počas moratória,” upozornil rezort vnútra.

Bezplatné statusy na sociálnej sieti sa za volebnú kampaň nepovažujú. Avšak status zverejnený za odplatu, čiže sponzorovaný príspevok, je volebnou kampaňou. Výzvy na účasť vo voľbách nie sú porušením moratória.

Strany mohli na kampaň minúť najviac tri milióny eur. Financie určené na kampaň musí strana viesť na transparentnom účte.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 h do 22.00 h. V eurovoľbách kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán zverejní celkový výsledok volieb až po ukončení hlasovania vo všetkých štátoch EÚ. To sa očakáva v nedeľu 9. júna o 23.00 h.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie