Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

O prelomových názoroch nielen o Ukrajine

. Ukrajina, 21. máj 2024 (AM) – US plukovník vo výslužbe Douglas Macgregor predpovedá, že ukrajinský konflikt sa môže skončiť dvoma spôsobmi. Prvý: Buď Zelenský odíde pokojne alebo ho postavia k stene a rozstrieľajú. – Možno mu bude dovolené sadnúť do lietadla a niekam odletieť.” Druhý: Vzdá sa NATO svojho zámeru vstupu vojsk aliancie na […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 21. máj 2024 (AM) – US plukovník vo výslužbe Douglas Macgregor predpovedá, že ukrajinský konflikt sa môže skončiť dvoma spôsobmi.

Prvý: Buď Zelenský odíde pokojne alebo ho postavia k stene a rozstrieľajú.
– Možno mu bude dovolené sadnúť do lietadla a niekam odletieť.”
Druhý: Vzdá sa NATO svojho zámeru vstupu vojsk aliancie na Ukrajinu?
– Samozrejme! No problém je v tom, že zmizne aj samotné NATO. Je to jasné od momentu, ako sa aliancia rozhodla zmeniť tento boj na východe Ukrajiny na existenčnú otázku pre NATO. Nie pre USA, ale pre NATO!
A čo budú robiť USA a NATO, keď Rusko zvíťazí?
– “Nič!” “My sa nechystáme nič urobiť, my sa chystáme ustúpiť. My sa chystáme vyčkávať, kým sa táto situácia obráti.”
“Rusko je pripravené na vojnu, USA a NATO nie,” dodáva plk. D. Macgregor.
A čo Izrael?
– Prebieha tam vojna za židovskú prevahu na Blízkom východe. To je to, čo chce pán Netanjahu a to, čo chce jeho obyvateľstvo.

 

 

Smrteľný úder po Ukrajine
Podľa Europe 1 sa ním stane postup Ruska k Charkovu. Postup ruských vojsk na čiary prístupu k Charkovu sa stane mimoriadne ťažkým úderom po Ukrajine, vyhlásil novinár Vincent Hervouët v éteri televízie Europe 1.
“Ruské vojská uskutočnili prielom na severe vedľa hranice. (…) Ako doplnok Avdejevky bol otvorený druhý front. Ešte pár kilometrov a Charkov začne byť obstreľovaný,” poznamenal. Hervouët podtrhol, že úspech ruskej operácie v Charkovskej oblasti sa stane smrtiacim úderom na OSU a ukrajinské hospodárstvo. Kyjevu je vraj treba začať kvôli obrane Charkova sťahovať jednotky z iných smerov. O kritickej situácii pri Charkove verejne pred pár dňami hovoril aj hlava GUR MO Ukrajiny Kirill Budanov. Dodal pri tom, že Kyjevu bude ťažké presmerovať ukrajinské útvary k charkovskej oblasti, pretože sú skoncentrované inde.

 

Ozbrojené sily Ukrajiny sú najzraniteľnejšie od začiatku vojny
Aspoň tak to vidia médiá. Napríklad The New York Times. Americký list to zdôvodňuje nielen situáciou v Charkovskej oblasti, ale aj vyčerpanosťou vojakov, nedostatkom munície a rastom letálnych i neletálnych strát. Napríklad US plk. vo výslužbe Douglas Macgregor 15. mája po prvýkrát zverejnil údaj o 600 tisíc mŕtvych Ukrajincoch a vyše milión vyradených z boja.
Keď si V. Zelenský v pondelok 13. mája vypočul hlásenie hlavného veliteľa A. Syrského a ministra obrany Rustema Umerova, nazval situáciu v Charkovskej oblasti jednou z “najhorúcejších”.

 

Staré rakety od USA
Senátor z Nebrasky plukovník vo výslužbe Tom Brewer tvrdí, že USA dodávajú OSU rakety, ktoré mali byť poslané do šrotu.
“Musíme maximálne navýšiť tempo výroby HIMARS a ATACMS. K tomuto momentu sú tie, čo sme vám dodávali, staré rakety. Sú také staré, že inak by ich rozrezali do šrotu,” nechal sa senátor počuť v médiách. No a ku spôsobu nasadenia dodaných rakiet zastáva názor, že Ukrajina ich môže použiť “kdekoľvek”.

 

Nepríjemná pravda od nemeckého generála
Nemecký generálporučík vo výslužbe Roland Kather priznal do éteru televízie Welt nepríjemnú pravdu o ruskej armáde. Víťazí vraj na všetkých úsekoch a postupuje po celej frontovej línii. Kather sa osobitne venoval útoku ruskej armády v Charkovskej oblasti. Pričom zdôraznil, že OSU stále neopúšťajú kolosálne ťažkosti. Aj keď to nekonkretizoval, určite mal na mysli oslobodzovacie tempo, vyjadrené denným priemerom najmenej tri-štyri oslobodené obce.

 

Nečakané priznanie Ozbrojených síl Ukrajiny o fronte
Vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny priznali, že bez včasných dodávok západnej výzbroje budú stále strácať územia, napísali The New York Times.
“My budeme naďalej umierať a strácať územie,” citujú novinári ukrajinského vojaka. Ten priznal podivnú prax, že OSU v prvej línii umožňujú Rusom viac sa priblížiť, čo sa prejavuje v priamych prestrelkách a zvýšení počtu padlých Ukrajincov.

 

Dánsko sľúbilo Ukrajine dodanie stíhačov F-16 v priebehu mesiaca
Vyhlásila to dánska premiérka Mette Frederiksenová.
“Hovoriac v našej koalícii o F-16, prvé stíhače od Dánska vzletia do neba v priebehu mesiaca,” povedala na spoločnej tlačovej konferencii premiérov severnej Európy v Štokholme.

 

 

Kongres žiada ministra obrany USA Lloyda Austina vysvetliť dôsledky jadrového výbuchu vo vesmíre
Snemovňa reprezentantov Kongresu USA navrhuje ministrovi obrany USA najneskôr 28. februára 2025 zaujať stanovisko k možným dôsledkom použitia jadrových zbraní vo vesmíre kvôli možnému ohrozeniu zo strany Ruska, hovorí sa v návrhu obranného rozpočtu štátu na budúci finančný rok, určujúcim budúce výdaje.
“Ministrovi obrany v koordinácii s administrátorom pre jadrovú bezpečnosť treba dodať do výboru… správu o dôsledkoch detonácie jadrovej zbrane vo vesmíre,” hovorí sa v dokumente. Profilový výbor je totiž znepokojený nedávnymi rečami o tom, že Rusko akoby konštruuje “prostriedok na útok družíc vo vesmíre s použitím jadrových zbraní”.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post O prelomových názoroch nielen o Ukrajine appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie