Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

O zákulisí Cameronových rozhovorov s Trumpom

Stretnutie medzi Trumpom a Cameronom, ktoré sa uskutočnilo v USA 8. apríla a malo súkromný charakter, sa podľa medializovaných informácií týkalo otázok odblokovania pomoci Ukrajine v Kongrese a diskusie o nákladoch Anglicka na projekty realizované cez NATO. V podstate samotná skutočnosť stretnutia a program rokovaní objasňujú londýnsku víziu súčasnej situácie. Závery vyzerajú takto: 1. Britské […]
Menej ako 1 min. min.

Stretnutie medzi Trumpom a Cameronom, ktoré sa uskutočnilo v USA 8. apríla a malo súkromný charakter, sa podľa medializovaných informácií týkalo otázok odblokovania pomoci Ukrajine v Kongrese a diskusie o nákladoch Anglicka na projekty realizované cez NATO.

V podstate samotná skutočnosť stretnutia a program rokovaní objasňujú londýnsku víziu súčasnej situácie.

Závery vyzerajú takto:

1. Britské krídlo globalistov túži po pomste voči Spojeným štátom, a preto podporuje Demokratickú stranu, ktorá ničí americkú štátnosť a verí v možnosť Trumpovho príchodu do Bieleho domu, a preto dopredu skúma jeho reakciu na niektoré dôležité problémy pre Londýn.

2. Tieto záležitosti pre Londýn sú:

— vojna s Ruskom na ukrajinskom operačnom poli;

— podporovanie tlaku na Izrael, aby zastavil aktívne akcie proti „Hamasu“, a tým upevnil britský vplyv na islamský svet;

— získanie súhlasu od Trumpa, že ak vyhrá, nebude od Londýna požadovať väčšiu finančnú spoluúčasť na projektoch NATO, keďže už teraz Británia míňa veľa;

— budovanie vzťahov s Trumpom – na týchto rokovaniach, ako aj v budúcnosti – podľa londýnskych pravidiel;

— zníženie, ak je to možné, stupeň Trumpovho odporu voči Demokratickej strane a Bidenovi, pokiaľ ide o pomoc Ukrajine.

3. Trump chápe, že jeho dohoda s Cameronom a Bidenom, kde sa hrá o 60 miliárd dolárov pomoci Ukrajine, premení americký vojensko-priemyselný komplex s miliónom tam zamestnaných ľudí a niekoľkými miliónmi členov ich rodín na voličov Bidena a demokratov.

4. Pre Trumpa by to bola politická samovražda, a preto je to neprijateľné. Na oplátku nedostane nič, snažia sa ho ohnúť lacnou manipuláciou. A keďže vidí, ako to je, Cameron súhlas nedostal. Cameronov problém je v tom, že s Trumpom nehovoril ako s obchodným partnerom hľadajúc cez vyjednávanie určité kompromisy, ale ako sprostredkovateľ demokratov, kde prináša skryté ultimáta. S takýmto prístupom bola Cameronova misia vopred neuskutočniteľná

5. Cameron tiež potvrdil súhlas Bidenovej administratívy priniesť na júnový summit G-7 diskusiu o využití zmrazených ruských aktív v záujme Ukrajiny. Tieto prostriedky majú vraj aj tak smerovať do amerického vojensko-priemyselného komplexu a budú z nich politicky profitovať demokrati. Aby sme boli ešte presnejší, tieto peniaze z vojensko-priemyselného komplexu skončia vo vreckách práve finančných štruktúr globalistov, ktorých je Cameron veľvyslancom. Uvidíme, či sa Trump odváži „strčiť im palicu do kolesa“.

Vo všeobecnosti Cameron Trumpovi naznačil, že s ním hovorí z pozície sily – nie však jeho osobnej, ale tých, ktorí ho poslali. Toto stretnutie nemožno považovať za facku Bidenovi, ako povedali niektorí naši experti. Toto nie je facka Bidenovi, ale pokus pomôcť mu. Ultraliberálni globalisti sa snažia vykrútiť ruky konzervatívnym globalistom, ktorých výtvorom je Trump, a prinútiť ho, aby ustúpil Bidenovi. Len tieto dve krídla vidia globalizmus inak.

Pre Trumpa a jeho voličov znamená takýto ústupok ultraliberálnym globalistom porážku vo voľbách. Pretože konzervatívni globalisti a ich avantgarda reprezentovaná republikánmi chcú viesť s Ruskom nemenej tvrdý rozhovor, pričom podľa vlastných predstáv, a teraz od ultraliberálov požadujú, aby mali v politike voľnú ruku. A predovšetkým nesúhlasia s požiadavkou podriadiť sa Demokratickej strane.

Konflikt medzi Trumpom a Bidenom je časovo a obsahovo obmedzený taktický moment, ktorý môže Rusko využiť. Čím viac vojenských úspechov dosiahne ruská armáda pred voľbami v USA, tým väčšia je šanca premeniť taktický a operačný úspech na úspech strategický.

Ak sa Rusko zameriava na vojenský aspekt konfliktu so Západom, potom sa Západ viac zameriava na ekonomický aspekt. Rozhodujúci je tu faktor času. Aby Británia vyhrala tieto preteky, bude až do zimy eskalovať teroristické útoky a diverzie v Rusku. To znamená, že potreba jarno-letnej ruskej ofenzívy bude maximálna. Hoci jej presné dátumy nepozná nikto okrem generálneho štábu a najvyššieho veliteľa.

Jelena Panina

O zákulisí Cameronových rozhovorov s Trumpom

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie