Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obklad proti vráskam za drobné. Aplikujte cez noc, ráno sa v zrkadle nespoznáte

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Dnes môžete ľahko nájsť širokú škálu ošetrení na zlepšenie vzhľadu pokožky. Je potom ľahké zabudnúť na účinnosť domácich metód, ktoré sú oveľa lacnejšie a menej invazívne. Jedným z takýchto zázračných prostriedkov je masť s vitamínom A, ktorej obklady dokážu v boji proti ovisnutému dekoltu, vráskam a tzv. morčaciemu […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio).

Dnes môžete ľahko nájsť širokú škálu ošetrení na zlepšenie vzhľadu pokožky. Je potom ľahké zabudnúť na účinnosť domácich metód, ktoré sú oveľa lacnejšie a menej invazívne. Jedným z takýchto zázračných prostriedkov je masť s vitamínom A, ktorej obklady dokážu v boji proti ovisnutému dekoltu, vráskam a tzv. morčaciemu krku zázraky.

Vitamín A je výživová bomba pre pokožku. Je to prirodzený a lacný spôsob, ako ju vyživiť a rozjasniť.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Čo je masť s vitamínom A?

Masť s vitamínom A je prípravok obsahujúci retinol, aktívnu formu vitamínu A. Retinol sa široko používa v dermatológii a kozmetike pre svoje silné regeneračné a protistarnúce vlastnosti. Pomáha stimulovať tvorbu kolagénu, ktorý je nevyhnutný na udržanie pružnosti a pevnosti pokožky.

Na čo sa môže aplikovať masť s vitamínom A?

Masť s vitamínom A je obľúbený dermatologický prostriedok, ktorý sa široko používa v starostlivosti o pleť. Vitamín A, známy aj ako retinol, je kľúčovou zložkou, ktorá pomáha regenerovať kožné bunky a zlepšovať vzhľad pokožky. Môže sa aplikovať na rôzne časti tela:

Tvár

Používanie masti s vitamínom A na tvár pomáha redukovať vrásky, vyhladzuje pokožku a zlepšuje jej pružnosť. Pravidelné používanie retinolu pomáha znižovať výskyt jemných liniek a vrások, najmä v okolí očí a úst. Masť je nápomocná aj v boji proti akné, urýchľuje proces hojenia škvŕn a zabraňuje tvorbe nových lézií.

Dekolt a krk

Dekolt a krk sú oblasti, ktoré sa pri každodennej starostlivosti o pleť často prehliadajú a ktoré prezrádzajú známky starnutia. Masť s vitamínom A zlepší vzhľad týchto oblastí, zredukuje vrásky a zlepší pevnosť pokožky. Pravidelné používanie pomáha predchádzať takzvanému „morčaciemu krku“ a pokožka je vďaka nemu vypnutejšia a hladšia.

Masť s vitamínom A je ideálna na regeneráciu suchých a popraskaných rúk.
Foto: shutterstock/AndreyCherkasov

Ruky

Pokožka rúk je vystavená mnohým vonkajším faktorom, ako sú čistiace prostriedky, chlad alebo slnko, čo prispieva k jej vysušovaniu a starnutiu. Masť s vitamínom A je ideálna na regeneráciu suchých a popraskaných rúk, zlepšuje ich hydratáciu a pružnosť.

Lakte a kolená

Ide o oblasti, kde je pokožka obzvlášť hrubá a často sa stáva suchou a zrohovatenou. Pravidelné natieranie týchto oblastí masťou s vitamínom A pomáha zmäkčiť a vyhladiť pokožku a zabrániť jej ďalšiemu vysúšaniu.

Masť s vitamínom A stojí v lekárni pár drobných a jej vlastnosti sú neoceniteľné.

Kedy nepoužívať masť s vitamínom A?

Napriek mnohým výhodám masti s vitamínom A existujú určité kontraindikácie jej používania. Za zmienku stoja nasledujúce situácie:

tehotenstvo a dojčenie, pretože retinol, aktívna forma vitamínu A, môže preniknúť cez kožu do krvného obehu a jeho nadbytok môže byť škodlivý pre vyvíjajúci sa plod. Z tohto dôvodu by sa tehotné a dojčiace ženy mali vyhýbať používaniu mastí s vitamínom A, aby nevystavovali dieťa možným rizikám.

citlivú a alergickú pokožku – u ľudí s veľmi citlivou pokožkou sa po použití masti s vitamínom A môže vyskytnúť podráždenie. Príznaky ako začervenanie, pálenie, svrbenie alebo vyrážka môžu poukazovať na precitlivenosť na retinol. V takom prípade je vhodné poradiť sa s dermatológom ešte pred začatím liečby.

používanie iných retinoidných produktov – ak už používate iné kozmetické prípravky alebo lieky obsahujúce retinoidy, dodatočné používanie masti s vitamínom A môže viesť k nadmernému olupovaniu a podráždeniu. Vyhnite sa hromadeniu rôznych produktov s rovnakou účinnou látkou.

poškodená pokožka – nenanášajte masť s vitamínom A na poškodenú, podráždenú alebo poranenú pokožku, pretože to môže viesť k zvýšenému podráždeniu a oneskorenému hojeniu.

Ako urobiť obklad s masťou s vitamínom A?

Ako urobiť obklad s masťou s vitamínom A?
Foto: shutterstock.com/Volodymyr TVERDOKHLIB

Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky a vyhnúť sa možným problémom, dodržiavajte pri používaní masti s vitamínom A niekoľko základných pravidiel. Hoci je bezpečná, vzhľadom na jej účinky by sa mala aplikovať s rozvahou.

Príprava pokožky – pred aplikáciou masti by mala byť pokožka dôkladne očistená a osušená. Uistite sa, že na pokožke nie je make-up ani iné nečistoty, ktoré by mohli oslabiť účinok prípravku.

Aplikácia masti – na vybranú oblasť pokožky (napr. tvár, krk, dekolt) naneste hrubšiu vrstvu masti s vitamínom A.

Zakryte gázou – na nanesenú masť priložte čistú gázu alebo bavlnený uterák, aby masť držala na mieste a zabezpečila sa jej lepšia absorpcia.

Nechajte pôsobiť cez noc – najlepšie je nechať obklad pôsobiť cez noc, aby vitamín A mohol plne účinkovať. Prípadne môžete obklad nechať pôsobiť niekoľko hodín počas dňa.

Používate masť s vitamínom A? Zvoľte správnu frekvenciu ošetrenia a aplikované množstvo. Spočiatku by sa mala masť s vitamínom A aplikovať každé 2 – 3 dni, aby si pokožka postupne zvykla na retinol. Postupom času, keď sa pokožka aklimatizuje, možno frekvenciu aplikácie zvýšiť na dennú. Je dôležité sledovať reakciu pokožky a upraviť frekvenciu aplikácie podľa individuálnych potrieb pokožky.

Na každé použitie je potrebné len malé množstvo masti – príliš veľké množstvo môže viesť k podráždeniu. Naneste tenkú vrstvu na pokožku a jemne vmasírujte (v obklade tejto masti môže byť viac).

Nezabudnite, že retinol zvyšuje citlivosť pokožky na UV žiarenie, preto je nevyhnutné používať počas liečby krém s ochranným faktorom SPF. Počas dňa sa vyhýbajte slnečnému žiareniu a masť je najlepšie aplikovať večer.

Vitamínová masť A na tvár – účinky

Pravidelné používanie masti s vitamínom A na tvár má množstvo výhod, zlepšuje celkový stav pokožky a jej vzhľad.
Foto: shutterstock/Ground Picture

Pravidelné používanie masti s vitamínom A na tvár má množstvo výhod, zlepšuje celkový stav pokožky a jej vzhľad. Masťový obklad s vitamínom A pôsobí niekoľkými spôsobmi, vďaka čomu je taký účinný v boji proti postupnému starnutiu pokožky. Tu sú hlavné oblasti, ktoré si všimnete:

zjemnenie jemných liniek a vrások vďaka stimulácii tvorby kolagénu – kolagén je bielkovina, ktorá je základným stavebným prvkom pokožky. Jeho produkcia s vekom klesá, takže dochádza k tvorbe vrások a strate pevnosti. Vitamín A podporuje jeho syntézu, čo prispieva k vyhladeniu pokožky a zlepšeniu jej pružnosti.

rozjasnenie, osvieženie pokožky exfoliáciou epidermy – vitamín A urýchľuje proces obnovy buniek, preto pravidelne odstraňuje odumretú pokožku. Vďaka tomu je pleť hladšia a žiarivejšia.

zlepšenie tónu pleti, odstránenie zafarbenia – pravidelné používanie vitamínu A môže pomôcť vyrovnať tón pleti, znížiť zafarbenie a pigmentové škvrny.

zlepšenie vzhľadu pokožky, jej vyhladenie, redukcia jaziev a zlepšenie štruktúry pokožky, ktorá bola znetvorená léziami akné.

posilnenie ochrannej bariéry pokožky – retinol podporuje regeneračné procesy pokožky a posilňuje jej ochrannú bariéru. Vďaka tomu je pleť lepšie hydratovaná, odolnejšia voči škodlivým vonkajším faktorom a menej náchylná na podráždenie.

Pravidelné používanie masťových obkladov s vitamínom A má viditeľné účinky – zlepšuje hydratáciu pokožky, vyhladzuje a rozjasňuje pleť, redukuje vrásky a znižuje výskyt jaziev. Bez preháňania preto môžeme povedať, že masť s vitamínom A je univerzálny a účinný prípravok na starostlivosť o pokožku, ktorý možno aplikovať na rôzne časti tela – bezpečne a lacno.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pritlačte na tieto body každý deň. Poklesnuté viečka zmiznú. Budete sa cítiť o 10 rokov mladší

Natrite pod oči a počkajte 25 minút. Funguje to ako botox a stojí menej ako 3 eurá

The post Obklad proti vráskam za drobné. Aplikujte cez noc, ráno sa v zrkadle nespoznáte appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie