Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Obliecť sa či naučiť sa písmo. Biela pastelka pomôže nevidiacim

Už 23. raz budú dobrovoľníci zbierať financie v zbierke Biela pastelka. Organizuje ju Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Obľúbená zbierka, pri ktorej stretnete dobrovoľníkov Bielej pastelky priamo v uliciach, sa uskutoční v piatok 20. septembra. Aj po tomto termíne sa  bude dať podporiť nevidiacich, napríklad zaslaním SMS v hodnote dve eurá na číslo 820 alebo príspevkom na účet s číslom […]
Menej ako 1 min. min.

Už 23. raz budú dobrovoľníci zbierať financie v zbierke Biela pastelka. Organizuje ju Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Obľúbená zbierka, pri ktorej stretnete dobrovoľníkov Bielej pastelky priamo v uliciach, sa uskutoční v piatok 20. septembra. Aj po tomto termíne sa  bude dať podporiť nevidiacich, napríklad zaslaním SMS v hodnote dve eurá na číslo 820 alebo príspevkom na účet s číslom SK23 1111 0000 0014 3025 8006.

Heslom tohtoročnej kampane je slogan Aj bez zmyslu to má zmysel, ktorým chcú organizátori upozorniť na to, že aj keď u človeka absentuje jeden z dôležitých zmyslov, život sa dá žiť naplno a plnohodnotne.

„Učíme klientov, ako nahradiť zrak pomocou rôznych technických pomôcok. Vďaka špecializovanému nácviku zvládnu starostlivosť o domácnosť, rodinu i zamestnanie. V prípade potreby pracujeme s klientom aj v jeho domácom prostredí. V Nitrianskom kraji máme aj základné organizácie, ktoré členom ponúkajú plnohodnotné prežitie voľného času, podporu i nové priateľstvá,“ povedala Eliška Fričovská, PR manažérka ÚNSS.

Na to, aby mohla únia poskytovať bezplatné služby, pomáhajú aj peniaze zo zbierky Biela pastelka. Zbierkové tímy sa budú nachádzať v uliciach miest a obcí celého Nitrianskeho kraja.

Vyzbierané peniaze pomôžu napríklad pri nácviku samostatnej chôdze s bielou palicou, pri výučbe čítania a písania v Braillovom písme, na kurzy učiace slabozrakých pracovať so špeciálnymi pomôckami či pri nácviku starostlivosti o seba a o domácnosť nevidiaceho.

Tomáš Holúbek

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie